Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 18.04.2020.

11:52

Profesionalni italijanski biciklista raznosi lekove stanovništvu rodnog mesta

Davide Martineli, italijanski biciklista, koristi svoj sport kako bi pomagao starijim građanima kojima dostavlja lekove i druge potrepštine.

Izvor: PT

Autor: PT

Profesionalni italijanski biciklista raznosi lekove stanovništvu rodnog mesta
(Photo by Mario Tama/Getty Images)

"Imam bicikl i obe noge, i u prilično sam dobroj formi, tako da vožnja 10 kilometara dnevno nije nikakav problem. Želim da pomažem ljudima koji me podržavaju tokom karijere, ovo je vreme da im vratim za ono što oni čine za mene", prenela je agencija AP reči Martinelija.

Martineli na svom biciklu servisira sugradjane u rodnom mestu Lodeto, u pokrajini Lombardija koja je znatno pogodjena pandemijom.

Lodeto nema apoteku i supermarket.

Martineli se organizovao preko društvenih mreža i gradjani Lodeta šalju u porukama ono što im je potrebno s obzirom na zabranu kretanja i teško stanje.

Narudžbine prima uveče i isporučuje ih sledećeg dana.

"Odem u apoteku, stavim rukavice i masku. Ako idemo kod troje ili četvoro ljudi, tako je manji rizik od zaraze", kazao je Martineli.

Lodeto ima oko hiljadu i po stanovnika i svi znaju ko je Martineli. U krajnjem slučaju mu poznaju oca.

Njegov otac Djuzepe je jedan od najuspešnijih direktora timova u biciklizmu. Vodio je ljude poput Marka Pantanija i Vinčenca Nibalija na Trci kroz Francusku do pobeda.

Stariji Martineli je kazao da je ono što njegov sin radi više od pobede svojih sportista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve