Poluetapa Zlatibor – Dominacija Salvadora, Kalabi drugo mesto

Dominaciju na trci kroz Srbiju produžio je vodeći u generalnom plasmanu Enriko Salvador koji je slavio i 3. dan takmičenja, na prvoj poluetapi na Zlatiboru.

SNIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Photo by Robertus Pudyanto/Getty Images
Photo by Robertus Pudyanto/Getty Images

Ipak, za konačno slavlje na ovoj etapi moraće da bude odličan i večeras u Mionici gde će biciklisti prevesti još 94 kilometra posle 65 na Zlatiboru, a vremena sa dve poluetape će se sabrati pa ćemo imati konačnog pobednika trećeg dana.

Odličnim izdanjem na Zlatiboru Salvador je zadužio i crvenu majicu za najboljeg sprintera.

"Osećam se zaista odlično od starta trke u Istočnom Sarajevu. I danas je bilo tako, odlučio sam da napadnem posle drugog brda u poslednjem krugu i uspeo sam. U odličnoj sam formi i nadam se da ću nastaviti u ovakvom tempu do konačne pobede", rekao je Salvador.

Odličan rezultat upisao je Banjalučanin Dušan Kalaba koji nastupa za ukrajinski tim Ferei, koji je kroz cilj prošao drugoplasirani. Ovo je do sada najbolji rezultat domaćih takmičara na 59. izdanju najstarije biciklističke trke u ovom delu Evrope.

Treći kroz cilj prošao je Danijel Kanjas koji vozi za rumunski tim Novak, dok je vlasnik plave majice za najboljeg brdskog vozača Danijel Vermulen posle ove poluetape zadužio i belu namenjenu najboljem mladom vozaču.

Turistička Meka Srbije bila je odličan domaćin karavanu koji čini oko 300 ljudi iz svih krajeva sveta, predstavivši širokom auditorijumu i bogat kulturni program ovog kraja Srbije. Zlatibor je posle devet godina bio domaćin etape trke kroz Srbiju, a predsednik opštine Miloje Rajović zahvalio se organizatorima što su izabrali Zlatibor kao jednog od domaćina.

Moto ovoodišnje trke je "biciklizam i turizam zajedno". I zaista, organizatori su uspeli da naprave simbiozu ove dvie grane jer je karavan prošao kroz dva turistička centra Srpske i Srbije, Jahorinu i Zlatibor. U četvrtak od 17:30 časova startuje druga kružna poluetapa koja će biti vožena ulicama Mionice.