Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 02.05.2019.

16:20

MTB trka do nedelje na Fruškoj gori

Etapna trka planinskih biciklista (MTB trke), u organizaciji Biciklističkog kluba "Novi Sad", počela je 2. maja, na Fruškoj gori i trajaće do nedelje, 5. maja.

Izvor: SN

Autor: SN

MTB trka do nedelje na Fruškoj gori
Photo by Doug Pensinger/Getty Images

Prijavljene su reprezentacija Japana, Francuske, Izraela, Madjarske, Slovenije, BIH, Rumunije, Hrvatske i Makedonije. Trka se nalazi u zvaničnom kalendaru Svetske biciklističke unije (UCI), a kako su saopštili organizatori, trka je i u okviru kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Organizatori su dodali da je staza ista i za žene i za muškarce, trka traje četiri dana, a pobednik mora imati najbolje vreme tokom četiri dana takmičenja. Direktor trke Nemanja Vajs rekao je da je ove godine posebna pažnja poklonjena rekreativcima i mladjim kategorijama, koji će u nedelju moći da voze poslednju etapu "rame uz rame sa najboljima iz Evrope i sveta".

Vajs je dodao da se prijavilo 18 nacija, a na samom startu je 53 biciklista. Biciklistički klub "Novi Sad" je od 2014. do danas organizovao sedam etapnih trka koje su u kalendaru svetske biciklističke unije UCI.

U prethodnim izdanjima takmičari su bili i svetski prvaci kao što su Simon Andreasen i Jana Belomojna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve