Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 19.07.2018.

18:21

Tomas pobedio na 12. etapi i zadržao žutu majicu

Vozač Skaja Britanac Gerent Tomas pobednik je današnje 12. etape biciklističke Trke kroz Francusku.

Izvor: B92

Autor:B92

Tomas pobedio na 12. etapi i zadržao žutu majicu
Photo by Chris Graythen/Getty Images

Vodeći u generalnom plasmanu je 12. etapu, od Burž-Sen-Mauris Le Arka do Alp D'Eza dugu 175,5 kilometara, završio za pet sati, 18 minuta i 37 sekundi i tako došao do drugog uzastopnog trijumfa na Tur d'Fransu.

U izuzetno teškoj brdskoj etapi Tomas je u finišu do trijumfa došao odvojvši se od svojih pratioca i tako potvrdio drugu uzastopnu pobedu.

Drugi kroz cilj prošao je vozač Sanveba (Sunweb) Holanđanin Tom Dumuluan sa dve sekunde zaostatka, dok je Francuz Roman Barde iz AG2R tima kasnio tri sekunde za pobednikom.

Britanac Kristofer Frum kroz cilj je prošao kao četvrtoplasirani sa četiri sekunde zaostatka, a potom su za njim u cilj ušli Španac Mikel Landa Meana, te Slovenac Primož Roglič.

Tomas je vodeći u generalnom plasmanu, sa minut i 39 sekundi prednosti u odnosu na Fruma, dok je treći Dumuluan sa minut i 50 sekundi zaostatka.

Naredna, 13. etapa Tur d'Fransa voziće se sutra od Burž d'Ozana do Valensa u dužini od 169,5 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Gimnastika

Izraelu oduzeto EP

Evropsko prvenstvo u gimnastici 2025. neće biti održano u Tel Avivu kao što je bilo planirano zbog oružanih sukoba Izraela i Hamasa, prenela je Evropska gimnastika.

B92.sport

22:40

2 d

Aktuelno

Ski fest na Kopaoniku

Kopaonik biće domaćin velikog sportsko-rekreativnog događaja pod nazivom SKI FEST 2024.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:50

9 d

U fokusu

Vidi sve