Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 06.04.2018.

16:50

Blato na sve strane – očajno stanje staze na 'Rubeu' (FOTO)

Biciklistička trka Pariz-Rube, jedan od najpoznatijih klasika na svetu, na programu je u nedelju i sudeći po slikama vozači se neće dobro provesti.

Izvor: PT

Autor: PT

Blato na sve strane – očajno stanje staze na 'Rubeu' (FOTO)
Photo by Bryn Lennon/Getty Images

Ovaj klasik specifičan je po tome što se vozi po kocki, koja čini preko 50 kilometara od ukupno 264 koliko je dugačka ova trka.

Kaldrma po kojoj voze biciklisti veoma je teška za mnoge vozače i samo najjači uspeju da prođu kroz 29 sekcija, koje su popločane kockom.

S obzirom da su ovi putevi veoma stari, svaka sekcija je različitog kvaliteta – neke su u boljem, a neke u lošijem stanju.

Tri dana pred jednu od najvećih trka sezone izašla je slika 20. sekcije (Aveluj), koja dolazi posle 153 kilometra.

Aveluj je dugačak 2,5 kilometra, ali se nalazi u katastrofalnom stanju i pitanje je koliko će organizatori moći da je saniraju. Ova sekcija sigurno nije jedina koja se nalazi u lošem stanju i sigurno da nas u nedelju očekuje velika borba po blatnjavim kockama.

Najveći favoriti za pobedu na ovogodišnjem izdanju su vozači Kvik-Step Florsa (Terpstra, Štibar, Žilber, Lamper), dok će svoju šansu tražiti Peter Sagan, Vut van Aert, Aleksandar Kristof, Oliver Nesen, Greg van Avermet, Edvald Boson Hagen, Jasper Stujven...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve