Nova vest
Pojedinačni sportovi

Sreda, 04.04.2018.

16:35

Tis Beno propušta 'Rube' zbog Ardena

Jedan od najboljih vozača Loto Sudala Tis Beno propustiće možda i najpoznatiji biciklistički klasik na svetu – Pariz-Rube.

Izvor: B92

Autor:B92

Tis Beno propušta 'Rube' zbog Ardena
Photo by Chris Graythen/Getty Images

Beno, koji u dosadašnjem delu sezone vozi odlično, držaće se plana od početka sezone i propustiće 'Rube' (8.4.) kako bi se što bolje spremio za 'Ardene'.

"Moram malo da napunim baterije. Želim da budem u dobroj formi do Lijež-Baston-Liježa. Zato sam odlučio da se držim originalnog programa i da propustim 'Rube'", rekao je Beno.

Belgijski biciklista, koji ima samo 24 godine, ove sezone pobedio je na ulicama Toskane u popularnoj jednodnevnoj trci Strade Bjanki. Potom je bio odličan na Tireno Adrijatiku, da bi na E3 Harelbekeu, Dvars dor Vlanderenu i Trci kroz Flandriju bio među prvih deset.

On će pokušati što bolje da se spremi za Ardenske klasike, odnosno za "Amstel Gold race", Valonsku strelu i Lijež-Baston-Lijež.

Inače, Pariz-Rube spada među najpoznatije, a ako ne i najpoznatiji klasik na svetu. Biciklisti u dužini od 263,9 kilometra moraju da prođu preko 29 sekcija, koje su popločane kockom.

Od 263 kilometra nešto više od 50 kilometra čini kocka, koja vozačima icrpljuje snagu i otežava im vožnju.

Najveći favoriti za pobedu na ovogodišnjem izdanju su vozači Kvik-Step Florsa (Terpstra, Štibar, Žilber, Lamper), dok će svoju šansu tražiti Peter Sagan, Vut van Aert, Aleksandar Kristof, Oliver Nesen, Greg van Avermet, Edvald Boson Hagen, Jasper Stujven...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve