Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 05.07.2014.

18:33

Kitel u žutom na startu 101. Tura

Biciklista Džajant-Šimana Marsel Kitel trijumfovao je na prvoj etapi 101. izdanja trke Tur d’Frans, voženoj od Lidsa do Herogejta u dužini od 190,5 kilometara.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Kitel je pobedio ispred Pertera Sagana iz Kanondejla i vozača Garmin-Šarpa Ramunasa Navardauskasa, i tako poneo žutu majicu.

Sam početak Tura obeležila je i povreda jednog od favorita za zelenu majicu, za najboljeg sprintera, Marka Kavendiša, koji je doživeo pad na oko 200 metara pre cilja.

Start 101. Tura označila je u Lidsu princeza Kejt, a kraljevska porodica dočekala je potom bicikliste u Herogejtu.

Iako se očekivalo da će se Kavendiš boriti za pobedu u Lidsu, on je imao kontakt sa Sajmonom Džeransom iz Orika-Grinedža i kroz cilj je prošao u bolovima i držeći se za rame. Informacije sa lica mesta ukazuju da je Kavendiš polomio ključnu kost i ovogodišnji Tur je možda i gotov za njega.

Kitel je, isto kao i prošle godine, trijumfovao na prvoj etapi najprestižnije trke na svetu, a ovoga puta bio je bolji u sprintu od Sagana i Navardauskasa. Mladi Francuz Brajan Kokuar je zauzeo četvrto mesto na svom debitantskom Turu, dok je branilac titule Kris Frum kao šestoplasirani prošao kroz cilj.

Na Turu se u nedelju vozi 201 kilometar duga etapa od Jorka do Šefilda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve