Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 14.01.2013.

21:12

Armstrongu se izvinio "Livestrong"

Bivši biciklista Lens Armstrong izvinio se osoblju dobrotvorne fondacije za borbu protiv raka "Livstrong".

Izvor:

Autor:

Default images

Armstrong se na privatnom sastanku obratio osoblju fondacije i uputio izvinjenje svima, rekavši "žao mi je", kazao je za Asošiejted pres jedan od prisutnih na sastanku, koji je želeo da ostane anoniman.

On je dodao da je Armstrong veoma emotivno podneo taj sastanak, kao i da je nekoliko zaposlenih plakalo tokom govora poniženog bicikliste.

Armstrong je u tom govoru rekao da će pokušati da vrati ugled organizacije, ali nije direktno priznao da je koristio nedozvoljene supstance.

Sedmostruki osvajač Tur de Fransa će 17. januara gostovati u šou emisiji Opre Vinfri, a navodi se da će tamo izneti sve detalje o dopingu.

Armstrong je odbio ponudu Američke anti-doping agencije (USADA) da zadrži pet titula sa Tura, a da za uzvrat prizna da je koristio doping.

Međunarodna biciklistička unija prošle godine izbrisala je sve njegove rezultate i izrekla mu doživotnu zabranu bavljenja profesionalnim biciklizmom zbog korišcenja nedozvoljenih sredstava.

Armstrong je optužen da je koristio EPO, transfuziju krvi, testosteron, kortikosteroide, hormon rasta i prodavao doping sredstava drugim biciklistima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve