Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 14.01.2013.

16:38

Armstrong odbio nagodbu sa USADA

Američki biciklista Lens Armstrong odbio je u ponedeljak ponudu Američke anti-doping agencije koja mu je ponudlia da zadrži pet titula na Tur de Fransu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Armstrong je za uzvrat morao da prizna da je koristio nedozvoljena sredstva i otkrije detalje o bivšim kolegama protiv kojih se vodi istraga.

Da je pristao, sedmostruki uzastopni pobednik Tura (1999 - 2005) ostao bi bez titula iz 2004. i 2005. godine, dok bi dobio skraćenu zabranu bavljenja sportom.

Međunarodna biciklisticka unija prošle godine izbrisala je sve njegove rezultate i izrekla mu doživotnu zabranu bavljenja profesionalnim biciklizmom zbog korišcenja nedozvoljenih sredstava.

Armstrong je optužen da je koristio EPO, transfuziju krvi, testosteron, kortikosteroide, hormon rasta i prodavao doping sredstava drugim biciklistima.

Bivši sedmostruki pobednik Tura najavio je da će 17. januara gostovati u emisiji poznate voditeljke Opre Vinfri i navodi se da će tamo otkriti detalje o dopingu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve