Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 23.10.2012.

15:16

Armstrong mora da vrati i milione

Međunarodna biciklistička unija u petak će objaviti koliko će novca Lens Armstrong morati da vrati pošto su mu oduzete titule sa trke „Tur d’Frans“.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vladajuće telo svetskog biciklizma u ponedeljak je potvrdilo odluku Anti-doping agencije SAD o doživotnoj suspenziji i brisanju svih rezultata koje je ostvario od 1. avgusta 1998. godine, ali tu nije kraj problemima za bivšeg američkog bicikliste.

Iako njegove titule sa najprestižnije trke na svetu niko neće naslediti, Armstrong će morati da vrati novčane nagrade koje je dobio tokom dominacije u Francuskoj od 1999. do 2005. godine. Procenjuje se da je tako zaradio oko tri miliona evra, a deo novca podelio je sa svojim timskim kolegama.

Pored toga, Armstrong će morati da vrati skoro šest miliona evra osiguravajućoj kompaniji „SCA Promotions“, što bi njegova dugovanja dovelo do devet miliona. Ipak, ta cifra bi mogla da se poveća u danima i nedeljama koje slede, pošto niko ne isključuje mogućnost da ga neki od bivših sponzora neće tužiti za odštetu.

Međunarodna biciklistička unija je po objavljivanju odluke u ponedeljak objavila da za Armstronga nema mesta u biciklizmu i da bi on trebalo da bude dopingovan. Bivši američki biciklista se od tada nije oglašavao, samo je na svom Tviter profilu izbrisao da je osvajač sedam titula sa „Tura“. Armstrong bi uskoro mogao da ostane i bez bronze u vožnji na hronometar sa Olimpijskih igara u Sidneju zbog toga što je proglašen za vođu najsofisticiranijeg doping programa u istoriji sporta, ali će odluku o tome doneti Međunarodni olimpijski komitet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve