Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 01.08.2010.

22:28

Gajičić odredio vozače za SP

Selektor juniorske reprezentacije Srbije Saša Gajičić odredio je dva vozača za Svetsko prvenstvo u drumskoj vožnji u mestu Ofida u Italiji.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Gajičić je doneo odluku da u mestu kod Ankone stratuju dvojica vozača aranđelovačke Šumadije Aleksa Veličković i Uroš Jovanović.

"Aleksa Veličković je sa još troje srpskih reprezentativaca na Bledu na pripremama za prve Letnje olimpijske igre mladih u Singapuru, dok je Uroš Jovanović u Turskoj i odlično vozi i nosi žutu majicu na trci u Trabzonu u Turskoj", rekao je Gajičić.

"Na pripremama su još i Lazar Jovanović iz čačanskog Borca, Filip Pavlović iz Partizana i mlada takmičarka BK Novi Sad Jovana Crnogorac. Sa nama je i trener BK Novi Sad Nemanja Vajs, koji je radio sa našim takmičarima i na stazi za bmx i planinski biciklizam, jer su te dve discipline na programu, uz drumsku trku i hronometar u Singapuru", dodao je on.

Gajičić je istakao da je veoma zadovoljan učinkom Lazara Jovanovića, Pavlovića i Veličkovića na jakoj trci u blizini Treviza.

"U veoma brzoj trci sa prosekom od skoro 45 km na čas, na stazi od 118 km, Lazar Jovanović je zauzeo oko 20. mesta u sprintu velike grupe. Aleksa Veličković, koji nije sprinter, je dosta radio, pratio je i kontrolisao svaki beg, ali ostale ekipe nisu dozvolile da se napravi veća razlika od 30-tak sekundi, pa je došao u drugoj grupi. Pavlović je pao i dok se pridigao, karavan je odmakao i nije uspeo da ga stigne, pa je odustao", rekao je Gajičić i dodao da je polazak za Singapur planiran za 9. avgust.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Gimnastika

Izraelu oduzeto EP

Evropsko prvenstvo u gimnastici 2025. neće biti održano u Tel Avivu kao što je bilo planirano zbog oružanih sukoba Izraela i Hamasa, prenela je Evropska gimnastika.

B92.sport

22:40

3 d

U fokusu

Vidi sve