Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 17.05.2010.

21:08

Kasa četvrti na “Trci oko Loare”

Srpski biciklista Gabor Kasa, član subotičkog Spartaka, zauzeo je četvrto mesto na etapnoj “Trci oko Loare“ u Francuskoj.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Kasa je uz četvrto mesto u generalnom plasmanu trke došao i do jednog podijuma, u drugoj etapi, kada je osvojio treće mesto.

“Trka nije bila za UCI bodove, već u nacionalnoj kategoriji, ali uz veoma dobru konkrunciju jer je startovalo blizu 80 biciklista iz Francuske, Slovačke i Nemačke. Ipak, sam veoma zadovoljan rezultatom”, rekao je Kasa.

“Trka oko Loare“ je trajala tri dana, ali su se poslednjeg dana vozile dve poluetape - drumska trka i hronometar. Na hronometru je slavio Francuz Lamiro koji je stazu od 7,8 km prešao za 9:29.29 minuta. Kasin suvozač u ekipi centra UCI Danijel Teklehaimanot iz Eritreje stigao je drugi, dok je Kasa završio hronometar na sedmom mestu, što mu je i pomoglo da zauzme četvrtu poziciju u generalom poretku.

U prvoj poluetapi trećeg dana, drumskoj trci na 91 km, u sprint je slavio Letonac Eisaks u vremenu 1:57.13 časova, dok je Kasa na cilj stigao u velikoj grupi u vremenu pobednika na 22. mestu.

Pobedu na trci odneo je domaći vozač Fabijen Paskije u vremenu od 9:41.56 časova, ispred sunarodnika Fransoa Lamiroa, koji je imao četiri sekunde slabije vreme, i dvojice vozača ekipe centra UCI - Teklehaimanota koji je imao 1.08 minuta zaostatka i Kase sa za 1.17 minuta slabijim prolaznim vremenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve