Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 23.02.2021.

16:30

Jelesijević akter i velikog evropskog finala

Danska je potvrdila ulogu favorita i osvojila titulu na Evropskom prvenstvu za mešovite timove.

Izvor: B92

Autor:B92

Jelesijević akter i velikog evropskog finala
Foto: Badminton savez Srbije

Učestvovalo je osam najboljih selekcija Starog kontinenta i EP je održano u finskom gradu Vanta od 16. do 20. februara 2021.

U finalu Danska je bila ubedljiva protiv Francuske (3:0) kojoj je tako pripalo srebro. Bronzana odličja osvojile su Rusija i Nemačka.

Čast da bude akter najznačajnijeg ekipnog takmičenja u Evropi pripala je i Goranu Jelesijeviću. Jedini srpski sudija sa sudijskim setrifikatom Evropske badminton konfederacije (BEC) imao je više nego zapaženu ulogu u Finskoj.

Među 18 mečeva na kojima je delio pravdu bio je i okršaj ženskog singla između Dankinje Mie Blikfeld i Francuskinje Ći Šufei u velikom finalu i borbi za naslov evropskog prvaka.

Za Jelesijevića je nastup na Evropskom prvenstvu za mešovite timove imao poseban značaj i iz razloga što je u sklopu ovog turnira održana i procena sudija koji se pripremaju za licencu Svetske badminton federacije. Procena znanja i veština sudija se sastojala iz pisanog testa, kao i praktičnog dela suđenja na turniru, a članovi sudijskog panela BEC, Sven Sere i Kristijan Johanesen, bili su izuzetno zadovoljni učinkom našeg sudije i izrazili spremnost da ga pripremaju za sticanje sudijske licence Svetske badminton federacije u narednom periodu.

"Izuzetno sam zadovoljan svojim suđenjem na šampionatu u Finskoj, kao i činjenicom da sam sudio jednu od tri bitke finalog okršaja. Presrećan sam i zbog činjenice da sam na proceni sposobnosti sudija dobio izuzetno visoke ocene i odlične komentare od članova sudijskog panela. S tim u vezi nadam da ću u najskorijoj budućnosti dobiti još prilika da sudim na najjačim turnirima na svetu, a sve u sklopu priprema za polaganje ispita za licencu Svetske badminton federacije", istakao je Goran Jelesijević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve