Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 23.08.2018.

17:11

Igra badminton, zarađuje više od svetskog broja 1 u tenisu

Badminton u Srbiji nije najpopularniji sport, pa je možda čudno da Pusarla Venkata Sindu za koju veći deo naše zemlje nije čuo zarađuje basnoslovne sume novca.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Igra badminton, zarađuje više od svetskog broja 1 u tenisu
Getty images

PV Sindu je 23-godišnja indijska reprezentativka u badmintonu i na Olimpijskim igrama u Riju je osvojila srebrnu medalju.

Tek je druga igračica iz te zemlje kojoj je to pošlo za rukom i sada se može pohvaliti mesečnim primanjima od čak 652.000 dolara.

Na terenu je prošle godine zaradila pola miliona dolara, ali je na sponzorskim ugovorima u Indiji dobila još osam miliona. Ona tako zarađuje više novca od aktuelnog svetskog broja 1 u ženskom tenisu Simone Halep.

Na listi najplaćenijih sportistkinja sveta, prva je ubedljivo Serena Vilijams sa 18 miliona dolara u prošloj godini, druga je Karolina Voznijacki sa 13, treća je Sloun Sivens sa 11,2, četvrta je Garbinje Mugurusa sa 11, peta je Marija Šarapova sa 10,5 miliona.

Šesto mesto pripada Venus Vilijams sa 10,2 miliona dolara, a sedma je spomenuta PV Sindu.

Osma je Simona Halep (7,7), deveta je Danica Patrik (7,5) i deseto mesto je Anđelik Kerber (7 miliona).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve