Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 05.04.2015.

15:29

Skvoš u Srbiji – borba za opstanak

Skvoš je sport koji je osnovan u 19. veku u Engleskoj, magazin Forbs ga je proglasio najzdravijim sportom za ljudsko telo, a u Srbiji se igra od 2003. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ovaj sport je u Srbiji postao zastupljen osnivanjem prvog skvoš kluba u našoj zemlji – Skvošlenda, u Pionirskom gradu.

Popularizaciji ovog sporta najviše doprinose njegovi najbrojniji simpatizeri – juniori. Međutim, u poslednjih godinu dana nailazi na velike prepreke.

Glavni problem Skvošlenda do pre godinu dana bio je kako uskladiti toliki broj zainteresovanih sa malom površinom terena, ali onda su pristigla neprijatna iznenađenja i to od samog grada.

Gradska uprava je bez objašnjenja rešila da izmeni ugovornu obavezu i zapreti Skvoš asocijaciji Srbije rušenjem prostora.

Uprkos svim velikim problemima sa kojima se Skvošlend susreo, mladi reprezentativci i dalje vredno treniraju i pripremaju se za predstojeća takmičenja.

Ukoliko dođe do iseljavanja Skvoš asocijacije iz ovih prostorija, opstanak skvoša u Srbiji je neizvestan.

Skvoš reprezentacija Srbije zabeležila je brojne uspehe, a domaćin Balkanskog prvenstva planiranog za ovu godinu, trebalo je da bude upravo Skvošlend.

Pogledajte prilog TV B92 o skvošu u Srbiji:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

1 d

U fokusu

Vidi sve