Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 14.12.2014.

20:36

Novi uspeh Dragoslava Petrovića

Najbolji junior Srbije u badmintonu Dragoslav Petrović osvojio je srebro na još jednom turniru Svetskog kupa, u Turskoj.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Petrović je stao u finalu turnira koji je igran u Istanbulu od 11. do 14. decembra.

Nakon Slovenije, Izraela, Hrvatske, Češke i Slovačke naš najbolji junior je i na tlu evropske badminton velesile – Turske pokazao sjajnu formu.

U finalu dugom čak 32 minuta od najboljeg turskog igrača izrasta do 19 godina Muhameda Ali Kurta, trenutno drugog na Evropskoj juniorskoj rang listi.

“Prazadovoljan sam, pre svega, plasmanom u finale. Ovo je još jedan u nizu dobrih rezultata ove godine. Voleo bih da ovaj nivo forme zadržim i narednih nekoliko meseci, pa da dam sve od sebe na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina u martu sledeće godine“, rekao je Petrović.

Glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir oduševljen je novim uspehom mladog igrača.

“Ovo je stvarno još jedan odličan rezultat Dragoslava i moram da priznam da je lako navići se na dobre stvari. Sigurnost mu je značajno porasla i sada dobija protivnike znatno lakše nego u ranijem periodu sezone. Najbitnije je da smo sa ovim plasmanom ostvarili prvi zacrtani cilj, a to je da Dragoslav uđe u top 8 takmičara na evropskoj juniorskoj rang listi i time osigura sebi mesto nosioca na svom poslednjem juniorskom Evropskom prvenstvu, koje će se održati dogodine. Na taj način potencijalno će izbeči teške protivnike u prvim kolima. Situacija je u toliko bolja, što sad na 5-6 turnira koji još prethode evropskom ne brani mnogo bodova, pa može da još popravi i utvrdi svoj plasman ali na miru i bez previše pritiska da sa trenerima reprezentacije priprema pojedinačne taktike za svoje najveće rivale. Imamo jako dobru poziciju da pokušamo da uskoro obradujemo badmintonsku Srbiju sa još jednom novom i uspešnom stranicom istorije. Hvala svim nadležnim institucijama Republike Srbije, pre svega Ministarstvu omladine i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije, na podršci za sav ovaj uloženi trud. Odužićemo se još većim i boljim radom i pokušati da opravdamo to rezultatima“, naveo je Babir.

Srebrom u Istanbulu Petrović je na najbolji način zaokružio svoje nastupe na juniorskim turnirima u 2014. Do kraja godine očekuje ga učešće na još jednom, i to seniorskom, turniru, takođe, u Turskoj – Turkey International 2014. Ovaj turnir će se održati u Ankari od 18. do 21. decembra a na njemu će, pored Petrovića, Srbiju predstavljati i državni seniorski prvaci Milica Simić i Igor Bjelan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve
Biciklizam

Verhof "kišni čovek" Obrenovca

Pobednik kružne trke u Obrenovcu, kojom je otvoreno 18. izdanje Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", je Stefan Verhov iz holandskog tima Junivers.

Trka Beograd-Banjaluka

19:15

2 d

U fokusu

Vidi sve