Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 24.08.2008.

13:01

Porobić: "Presudilo iskustvo Srba"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Reprezentativci Crne Gore priznali su posle meča za treće mesto na Olimpijskim igrama u Pekingu da su u duelu sa Srbijom doživeli zaslužen poraz i naglasili da su u tom susretu prikazali najlošiju igru ovom na turniru.

Selektor crnogorskog državnog tima Petar Porobić kaže da njegova ekipa nije uspela da nametne svoj ritam i da je zbog toga poražena.

"Ovo je naša najgora utakmica na čitavom turniru. Počeli smo veoma loše i to se odrazilo na rezultat. Za nas je najvažnije da kontrolišemo igru, a mi smo umesto toga bili nervozni i smušeni", naveo je on.

Porobić smatra da je jedan od ključnih faktora uspeha srpske ekipe bilo veliko iskustvo njenih reprezentativaca.

"Igrači Srbije su brže uspeli da zaborave poraz u prethodnom kolu. Posle neuspeha u polufinalnom duelu sa Madjarskom, mi smo izgubili psihičku stabilnost i mentalnu snagu. Danas nismo imali odgovor na igru protivnika i veoma sam ljut što smo u veoma važnoj utakmici bili slabiji nego što to zaista jesmo", zaključio je crnogorski selektor.

Jedan od najboljih igrača Crne Gore Mlađan Janović priznao je da je bio ubedjen da će njegov tim osvojiti bronzanu medalju.

"Mi smo jedna od najboljih ekipa na svetu i nadali smo se da ćemo dohvatiti to bronzano odličje. Medjutim, srpski tim je iskusniji i iskoristio je svoju šansu. Verujem da ćemo izvući pouke iz ovog neprijatnog, ali veoma važnog iskustva", rekao je Janović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

12 h

U fokusu

Vidi sve