Vaterpolo
prethodna strana 1 od 5 sledeca idi na stranu

24. avgust 2008. | 11:35

Sovrović: "Bronza zlata vredna"

"Posle svih medalja koje sam osvojio sa ovom reprezentacijom ovaj olimpijski bronzani trofej mi je je najsjajniji i mislim da je zlata vredan za Srbiju", poručio je posle osvajanja trećeg mesta na pekinškom turnuru predsednik Vaterpolo saveza Srbije (VSS) Velibor Sovrović.

"Ovo je veliki uspeh našeg vaterpola i nacionalnog sporta u celini, jer je nastavak trofejnog niza. Veliki emotivni naboj u timu poslednjih dana rezultirao je željom za medaljom, pre svega zlatnom, ali smo u ovom trenutku neizmerno srećni što smo izborili bronzu", tvrdi Sovrović.

Sve što se dešavalo proteklih dana mimo sportskog terena, prema oceni Sovrovića, u drugom je planu, a jedino što se računa u ovom trenutku je medalja.

"Iako je bronzana za nas je najsjajnija. Suze radosnice igrača u timu nemerljive su, a o svojoj sreći ne mogu ni da govorim. Posebno je uzbudljiva činjenica da smo jedini kolektivni sport u srpskom olimijskom timu kome je pripalo odličje koje će, nadam se, biti podstrek mladima. Živela Srbija", rekao je Sovrović.

Kako je precizirao, dešavanja u timu koji su se odvijala van terena i protekla dva dana pobudilia pažnju javnosti biće predmet analize izveštaja iz Olimpijskog sela i nakon utvrdjivanja činjenica VSS će otvoreno govoriti o svemu što se dogodilo.

"Savez je uvek imao hrabrosti i spremnosti da i sa dobrim i lošim stvarima izadje u javnost. Pretpostavljam da ćemo o svemu otvoreno popričati možda već u sredu na konferenciji za novinare u Beogradu", obećao je predsednik VSS.

Postojeći komentari (12) | Pošaljite komentar  Odštampaj   Pošalji

Google oglasi Šta su Google oglasi?


Vaterpolisti Srbije osvojili su bronzanu medalju na Olimpijskim Igrama u Pekingu.

Postojeći komentari (282) | Pošaljite komentar

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je da je osvajanje bronze na Olimpijskim igrama "ogromna stvar".

Postojeći komentari (21) | Pošaljite komentar

Vaterpolisti Srbije izrazili su zadovoljstvo zbog pobeda nad Crnom Gorom (6:4) i osvajanja bronzane medalje na Olimpijskim

Postojeći komentari (28) | Pošaljite komentar

Reprezentativci Crne Gore priznali su posle meča za treće mesto na Olimpijskim igrama u Pekingu da su u duelu sa Srbijom

Postojeći komentari (21) | Pošaljite komentar

Prlainović: "Biće teško" | 23. avgust 17:37
Vaterpolista Srbije Andrija Prlainović ocenio je da će meč protiv Crne Gore za bronzanu medalju biti veoma težak jer, prema

Postojeći komentari (23) | Pošaljite komentar

Šapić poveđen u tuči? | 23. avgust 20:44
Vaterpolista Aleksandar Šapić u subotu je zbog preloma nožne kosti otputovao za Beograd, ali još nije poznato kako je do povrede došlo.

Postojeći komentari (150) | Pošaljite komentar

Vaterpolo reprezentacija Mađarske odbranila je titulu olimpijskog šampiona.

Postojeći komentari (8) | Pošaljite komentar

Poslednjeg dana 29. Olimpijskih igara u Pekingu deliće se medalje u sedam sportova.

Postojeći komentari (0) | Pošaljite komentar

Vaterpolo reprezentativci Srbije meč za treće mesto na Olimpijskim igrama u Pekingu dočekuju dvostruko demoralisani - saznanjem

Postojeći komentari (27) | Pošaljite komentar


prethodna strana 1 od 5 sledeca idi na stranu
pondeljak 8. avgust 2022.

Medalje

  Država Zlatne medalje Srebrne medalje Bronzane medalje Ukupno
1. Kina Kina 51 21 28 100
2. Sjedinjene Američke Države Sjedinjene Američke Države 36 38 36 110
3. Rusija Rusija 23 21 28 72
4. Velika Britanija Velika Britanija 19 13 15 47
5. Nemačka Nemačka 16 10 15 41

Fantasy fudbal
Igra: Virtuelni selektor, kreiraj svoj košarkaški tim