Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 18.08.2008.

04:42

Drugi poraz vaterpolista Srbije

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je od Italije, sa 13:12, u poslednjem kolu prve faze takmičenja olimpijskog turnira. Srpski tim, koji je u prošlom kolu protiv Kine obezbedio plasman u četvrtfinale, zauzeo je tako treće mesto u Grupi B sa učinkom od 3 pobede i 2 poraza. Italiji je ovo druga pobeda.

Srbiju je predvodio Aleksandar Šapić, sa tri pogotka, po dva su postigli Prlainović, Filipović i Vujasinović, a po jedan Udovičić, Ćirić i Peković. Najefikasniji na drugoj strani bio je Kalkatera, sa 3 gola.

Tim Dejana Udovičića će u četvrfinalu igrati protiv drugoplasirane ekipe iz Grupe A, što će najverovatnije biti Španija. Španci u Grupi A imaju bod više u odnosu na trećeplasiranu Crnu Goru i bolji učinak u međusobnim duelima.

Prvo poluvreme duela Srbije i Italije proteklo je u izjednačenoj igri, u kojoj su se nešto bolje ipak snašli Italijani i na odmor otišli sa vođstvom od 6:5.

Sredinom treće četvrtine, međutim, italijanski tim je uspeo da se odlepi, zahvaljujući lošoj igri Srbije u odbrani. Italijanska reprezentacija je u ovom periodu povela sa 11:7, ali je kapiten Vladimir Vujasinović sprečio rivala da na poslednji odmor ode sa još ubedljivijom prednošću.

U poslednjoj deonici Srbija je pogocima Filipa Filipovića i Aleksandra Šapića uspela da smanji na 10:11, ali su Italijani uzvratili i ponovo došli na "plus tri" (13:10).

Ekipa Dejana Udovičića u finišu utakmice opet je uspela da se približi rivalu (12:13), ali nije iskoristila još dve situacije sa igračem više za izjednačenje i osvajanje boda.

Srbija - Italija 12:13

Igrač više: Srbija 7/5, Italija 10/7.

SRBIJA: Šefik, Prlainović 2, Gocić, Udovičić 1, Savić, Pijetlović, Rađen, Filipović 2, Ćirić 1, Šapić 3, Vujasinović 2, Peković 1, Soro.

ITALIJA: Tempesti, Di Kostanco, Binki, Buonokore, Galo 1, Felugo 2, Manđante 1, Angelini 1, Bensivenga 2, Kalkatera 3, Sotani 2, Mistrandjelo 1, Violeti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

252 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve