Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 24.08.2008.

09:28

Bronza za vaterpoliste Srbije!

Vaterpolisti Srbije osvojili su bronzanu medalju na Olimpijskim Igrama u Pekingu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski tim u borbi za bronzu savladao je Crnu Goru sa 6:4 (2:0, 2:1, 2:1, 0:2). U meču za bronzu Srbija je igrala bez Aleksandra Šapića koji je zbog loma noge već u Beogradu. Dejan Savić postigao je dva gola na Srbiju, a po jednom su se u strelce upisali Aleksandar Ćirić, Vladimir Vujasinović, Andrija Prlainović i Nikola Rađen. Zanimljivo je da su ovi golovi i jedini Dejana Savića na Igrama u Pekingu.

Sa druge strane Mlađan Janović postigao je dva, a njegov brat Nikola i Vukčević Nikola po jedan gol.

Ipak, i pored tog hendikepa, tim Dejana Udovičića odigrao je fenomenalno prve tri četvrtine, i tako se osvetio Crnoj Gori za poraz u finalu šampionata Evrope. Naši veterpolisti posebno su bili dobri u odbrani, i od šest igrača više koliko su imali, Crnogorci nisu postigli nijedan gol!

Srpskom Olimpijskom timu to je treća medalja u Pekingu, a prva u kolektivnom sportu. Milorad Čavić osvojio je srebro, a Novak Đoković bronzu.

Od samog starta utakmice bilo je očigledno da je poraz od Amerike u polufinalu prošlost, i da naši vaterpolisti imaju neverovatnu želju za medaljom. U prvoj deonici Crna Gora nije postigla nijedan gol, pa je naš tim posle osam minuta vodio 2:0 golovima Ćirića i Prlainovića. U finišu deonice crveni karton zaradio je Predrag Jokić zbog prigovora.

Druga deonica protekla je u sličnom ritmu. Slobodan Soro branio je skoro sve, i jedini gol u prvom poluvremenu primio je iz čiste kontre kada ga je savladao Mlađan Janović. Naš tim je na to odgovorio golovima Vujasinovića i Savića, i nakon 16 minuta Srbija je vodila 4:1.

I

u trećoj deonici nastavljena je rapsodija Srbije u odbrani. Soro je i dalje bio na visini zadatka, pa je i igračima u napadu bilo mnogo lakše da igraju. Rezultat toga bila su još dva gola. Dejan Savić povisio je na 5:1 iz peterca, a Nikola Rađen na 6:1 posle odlične asistencije Ćirića. Do kraja deonice i Crna Gora je dobila peterac koji je Mlađan Janović pretvorio u gol za 6:2.

U poslednjih osam minuta Crna Gora je ušla potpuno hazarderski, ali bilo je ipak prmalo vremena da se nešto ozbiljnije promeni. Prva četiri minuta tog dela protekla su bez gola na obe strane, a onda je Nikola Janović fenomenalnom šraubom sa nekih sedam-osam metara savladao Sora za 6:3.

U tim trenucima tim Petra Porobića napade je završavao već u petoj sekundi pokušajima iz daljine. Minut i 40 sekindu pre kraja Nikola Vukčević slično kao i Janović pre njega postiže gol iz okreta za 6:4. Do kraja su naši vaterpolisti ipak uspeli da se odbrane i osvoje bronzanu medalju.

Igrač više: Srbija 7/4, Crna Gora 6/0. Peterci: Srbija 1/1, Crna Gora 1/1.

Srbija: Šefik, Prlainović 1, Gocić, Udovičić, Savić 2, Pijetlović, Radjen 1, Filipović, Ćirić 1, Vujasinović 1, Peković, Soro.

Crna Gora: Radić, Brguljan, Pasković, Vukčević 1, N. Janović 1, Tičić, M. Janović 2, Uskoković, Ivović, Zloković, Gojković, Jokić, Šćepanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

282 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve