Bronza Španiji, Hrvati praznih ruku

Rukometna reprezentacija Španije osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Izvor: B92

Nedelja, 24.08.2008.

09:48

Default images

Španci su u borbi za bronzu savladali selekciju Hrvatske rezultatom 35:29 (12:14). Špancima je to treća olimpijska medalja, posle trećih mesta u Atlanti i Sidneju, dok Hrvati nisu uspeli da odbrane zlato iz Atine. Finalni meč između Francuske i Islanda počeo je u 9.45.

Hrvatska je bolje ušla u meč i gotovo konstantno vodila u prvih 20 minuta (najviše sa dva razlike), a Španci tada preuzimaju laganu inicijativu. Ipak, u poslednja dva i po minuta prvog dela golovima Šprema, Duvnjaka i Metličića Hrvati preuzimaju vođstvo i odlaze na odmor sa 14:12.

U prva tri minuta drugog dela Španija vraća serijom 3:0, a otpor Hrvatske potrajao je do 46. minuta (23:22). U narednih šest minuta Španci daju pet, a primaju jedan gol, i dileme više nije bilo, pošto razlika do kraja nije padala ispod 4 gola.

Najefikasniji u španskom timu bili su Karlos Prijeto i Huan Garsija sa po sedam golova, a Iker Romero i Alberto Entrerios bili su strelci po tri puta. Jedan od junaka meča bio je španski golman Hose Havijer Ombrados, koji je našim susedima "skinuo" pet šuteva sa crte.

U hrvatskoj selekciji Domagoj Duvnjak postigao je sedam golova, od čega pet iz sedmeraca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: