Helebo najbolja u skoku u vis

Izvor: B92

Subota, 23.08.2008.

16:29

Default images

Belgijanka Tija Helebo priredila je iznenađenje u finalu takmičenja u skoku u vis, osvajanjem zlatne medalje ispred aktuelne svetske šampionke Blanke Vlašić iz Hrvatske.

Helebo je iz prvog pokušaja preskočila 2,05 metara, što joj je donelo zlato nakon što je Vlašićeva tek iz druge preskočila tu visinu. Hrvatska atletičarka imala je šansu da pređe u vođstvo preskakanjem 2,07m, ali je tri puta oborila lestvicu, pa je zlato pripalo Belgijanki, uz novi nacionalni rekord.

Bronza je pripala Ruskinji Ani Čičerovoj, koja je preskočila 2,03m, dok je četvrto mesto pripalo šampionki iz Atine, još jednoj Ruskinji Jeleni Slesarenko (2,01m).

Helebo, šampionka u petoboju sa dvoranskog Svetskog prvenstva, ponovila je tako uspeh sa Evropskog prvenstva pre dve godine, kada je takođe pobedila Vlašićevu, ali je najbolja hrvatska atletičarka, ipak, ušla u finale kao favorit posle osam uzastopnih pobeda na putu do Pekinga. Svetska šampionka je do 2,05m bila sigurna, bez obaranja lestvice, ali je skupo platila neuspeh na prvom pokušaju na toj visini.

Sa druge strane, Belgijanki je ovo najveći uspeh u karijeri. Pre 4 godine u Atini bila je tek 12, dok je na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu zauzela 14. poziciju.

Pogledajte kompletne rezultate finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: