Zlato za Ukrajinu, 5. medalja Idem

Ukrajinka Ina Osipenko-Radomska osvojila je zlatnu olimpijsku medalju u trci kajakašica na 500 metara.

Izvor: B92

Subota, 23.08.2008.

10:37

Default images

Osipenko-Radomska je u najdramatičnijoj trci olimpijskog programa (ne samo u ovom sportu) za četiri hiljadita dela sekunde pobedila legendarnu Italijanku Jozefu Idem. Treće mesto osvojila je Nemica Katrin Vagner-Augustin, koja je za desetinku nadmašila Katalin Kovač, prvu favoritkinju trke.

Sprint kajakašica doneo je neverovatan finiš, u kojem su gotovo istovremeno u cilj ušle četiri najbolje takmičarke.

Pobednica iz Ukrajine bila je posle trke šokirana pobedom, jer je u karijeri većinu uspeha ostvarila kao članica četverca.

Ipak, prava junakinja trke bila je Jozefa Idem. Nekadašnja nemačka reprezentativka, koja ima 44 godine, a debitovala je u Los Anđelesu 1984. godine, bronzom u dvosedu, stigla je do petog odličja u karijeri, četvrtog za Italiju i čtvrtog u jednosedu. Posle bronze u Atlanti ona je osvojila zlato u Sidneju, a zatim i dva srebra, svaki put na 500 metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: