Vaterpolisti u dvostrukom šoku

Izvor: B92

Subota, 23.08.2008.

08:38

Default images

Vaterpolo reprezentativci Srbije meč za treće mesto na Olimpijskim igrama u Pekingu dočekuju dvostruko demoralisani - saznanjem da će igrati bez prvog strelca turnira Aleksandra Šapića koji je slomio nogu, i svesni da je polufinalni meč sa SAD, bio najslabiji nastup naše selekcije u poslednjih nekoliko godina. Kapiten reprezentacije Vladimir Vujasinović smatra da je veoma važno da Srbija osvoji medalju na Olimpijskim igrama u duelu sa Crnom Gorom, od koje je naš tim izgubio u finalu Evropskog prvenstva u Malagi.

"Na ovom turniru igramo veoma loše, a uz sve to nadovezuju nam se i pehovi poput ovog sa Šapićem. Medjutim, i pored svih nedaća koje nas prate, ipak smo u poziciji da se borimo za medalju. Na žalost, nismo uspeli da udjemo u finale, ali sada moramo da razmišljamo samo o meču sa Crnom Gorom. Utakmicu sa SAD smo odgrali katastrofalno i biće veoma teško pripremiti se za meč za bronzu. Nisam siguran koliko ćemo u tome uspeti", naglasio je kapiten srpskog tima.

Živko Gocić smatra da će srpski reprezentativci dugo žaliti zbog izuzetno lošeg izdanja u duelu sa SAD.

"Nismo očekivali poraz od SAD, ali moramo da skupimo snage i da se okrenemo utakmici sa Crnom Gorom. Ja sam očajan. Ostaje nam borba za bronzu i nadam se da ćemo nekako uspeti da se saberemo i uzmemo odličje. Svaka medalja na Olimpijskim igrama, ipak, predstavlja veliki uspeh", kazao je Gocić.

Filip Filipović, najmlađi igrač srpskog državnog tima, takođe naglašava da će biti teško podići atmosferu za duel sa doskorašnjim saigračima u nacionalnoj selekciji.

"Nismo uspeli da uđemo u finale, što nam je bio cilj i velika želja. Pokušaćemo, a ne znam da li ćemo moći, da se mentalno pripremimo za meč za treće mesto. Na nama je sada da pokušamo da osvojimo medalju i to bi bio dobar uspeh", izjavio je Filipović.

Duško Pijetlović teško prihvata činjenicu da je Srbija polufinale odigrala ispod svakog nivoa.

"Najlošije smo odigrali najvažniju utakmicu i vrlo smo razočarani. Na nama je sada da se smirimo i da hladne glave, bez opterećenja i velikih emocija odigramo poslednji meč na turniru i nastavimo kontinuitet osvajanja medalja na olimpijskim turnirima", naveo je Pijetlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: