Francuska i Island u finalu

Rukometaši Francuske i Islanda igraće u finalu Olimpijskog turnira.

Izvor: B92

Petak, 22.08.2008.

13:34

Default images

Francuzi su se u finale plasirali pobedom nad Hrvatskom u polufinalu 25:23, dok je Island do borbe za zlatnu medlaju došao pobedivši Španiju sa 36:30 u drugom polufinalnom meču.

Na poluvremenu, Francuzi su imali minimalnu prednost, 12:11. Najefikasniji u redovima pobednika bili su Narsis i Burde sa po šest pogodaka, dok je Abalo bio četvorostruki strelac.

U poraženom timu Sprem i Horvat su dali po pet golova, a Balić i Drago po tri. U drugom polufinalu Islanđane se do pobede predvodili Geirson i Sigurdson sa po sedam golova. Sa druge strane isto toliko postigao je i Rokas u selekciji Španije.

Ko god bude pobedio u nedeljnom finalu prvi put će osvojiti zlatnu olimpijski medalju. Island ranije nije osvajao olimpijske medalje u rukometu, dok se Francuska 1992. godine okitila bronzom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: