Poraz srpskih odbojkaša od SAD-a

Odbojkaši Srbije izgubili su od SAD-a rezultatom 3:2 (20:25, 25:23,21:25, 25:18, 15:12) u četvrtfinalu OI u Pekingu.

Izvor: Saša Ozmo

Sreda, 20.08.2008.

18:18

Default images

Srpska selekcija propustila je veliku priliku da se nađe u borbi za medalju. Vodili su sa 1:0 i 2:1 u setovima, zatim i u taj brejku sa 7:4 i 9:7, ali Amerikanci su smogli snage da ponovo naprave preokret i dođu do pobede. U polufinalu SAD će igrati sa reprezentacijom Rusije, dok se u drugom polufinalu sastaju Brazil i Italija.

Srpska selekcija bolje je počela meč i brzo došla do vođstva od 5:1. ’Orlovi’ do kraja nisu ispuštali prednost i bez većih problema su priveli set kraju posle 25 minuta igre – 25:20.

Da dobitak prvog seta ne mora mnogo da znači, naši su se uverili u duelima sa Brazilom i Rusijom, pa su na dobar način ušli i u nastavak meča. Ipak, posle početnog egala, na servis je došao Klejtion Stenli, Miljković je dva puta pročitan, a SAD je došao do 13:9.

Ekipa Igora Kolakovića postepeno je smanjivala razliku, Samaradžić se isticao požrtvovanom igrom u polju, a Miljković je nekoliko puta ’prošao’ iz ne toliko izglednih pozicija. Amrikanci su ušli u kontraritam, pa su Salmon i Stenli dva puta promašili lagane smečeve i naši su poveli sa 19:18.

Usledio je uzbudljiv finiš, a čini se da je presudio poen pri rezultatu 22:22. ’Plavi’ su imali tri kontre (2x Miljković i jednom Nikić), nisu ih iskoristili, a Amerikanci su brzo došli do set lopte. Loj Bol je sjajno odservirao, a Li lagano zakucao za izjednačenje – 25:23.
Amerikanci su bili puni poleta početkom trećeg set i posle serivsa Vilijama Pridija stigli su do prednosti od 5:1.

Obe ekipe igrale su u naletima – bilo je 12:9 za SAD, pa 12:12, onda ponovo 15:12 za rivale, a zatim je na servise Podraščanina vrlo raspoložen u napadu bio Miloš Nikić – 16:15 na drugom tehničkom tajm-autu.

U završnici seta najveći teret poneo je Ivan Miljković. Prvo je napravio ’servis viner’ za 22:20, zatim korigovao loš prijem i sa 4m iza linije prošao trojni blok protivnika (23:21). Usledila je još jedna Ivanova kontra, a Bojović je potom skraćenim servisom okončao set – 25:21.

Tim Hjua Mekačona imao je blagu inicijativu tokom celog četvrtog seta. Nekoliko puta su Amerikanci imali mnogo sreće prilikom servisa, sveli su greške na minimum i to je odlučilo pobednika četvrtog seta. Srbima je posle jedne sporne sudijske odluke totalno popustila koncentracija i Ameri su rutinski priveli set kraju – 25:18.

Naši su bolje počeli odlučujući set i posle blokova Podraščanina i Grbića došli do startne prednosti. Miljković je nekoliko puta ’uhvaćen’ u ključnim trenucima, a Pridi je na servisu zadavao dosta problema našim primačima. Amerikanci su potpuno preuzeli kontrolu i rešili meč u svoju korist.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

161 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: