Francuska i Island u polufinalu

Rukometaši Francuske i Islanda plasirali su se u polufinale olimpijskog turnira u Pekingu.

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2008.

10:36

Default images

Francuzi su u prvom četvrtfinalnom meču pobedili Rusiju 27:24 (13:10), a u polufinalu sastaće se sa Hrvatskom, koja je savladala Dansku, sa 26:24. Islanđani su bili bolji od nacionalnog tima Poljske 32:30 (19:14), pa ih čeka Španija, koja je savladala Južnu Koreju, sa 29:24.

Francuzi su u meču sa Rusijom bili u vođstvu gotovo sve vreme, stižući do tri gola prednosti već u finišu prvog dela. Ruski tim opasno je zapretio sredinom drugog poluvremena, prišao na 22:21, ali nije imao snage za preokret.

Najefikasniji u francuskom timu bili su Eduar Narsis sa 13 i Lik Abalo sa 7 pogodaka, dok je Eduard Kokšarov dao 5 golova za Ruse.

Island, koji je do sada igrao izvanredno na turniru i mesto u drugoj fazi obezbedio pobedama nad Nemačkom i Rusijom (srebrnim i bronzanim timom iz Atine) vodio je bukvalno sve vreme (Poljaci samo jednom izjednačili – na 1:1).

Već posle 20-ak minuta ostrvljani su imali plus 5 (16:11), tu prednost stabilno su držali petnaestak minuta, a Poljaci su priključak uhvatili u 43. minutu (23:22). U samom finišu islandski tim igrao je odlično u napadu, postižući pet golova u poslednjih šest minuta, za najveći uspeh u olimpijskoj istoriji.

Aleksander Peterson dao je 6, a Snori Stajn Gudjonson i Gudjon Valur Sigurdson po 5 golova. U poljskoj selekciji Mateuš Jahlevski i Gžegorž Tkačik bili su stelci po 6 puta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: