Holifild: Novac je kriv za neuspeh

Bivši svetski bokserski prvak u teškog kategoriji Ivander Holifild smatra da je novac kriv za neuspeh selekcije SAD u Pekingu.

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2008.

10:03

Default images

Bivši prvak u teškoj kategoriji izrazio je uverenje da je glavni krivac za neuspeh boksera SAD, njihova opsesija novcem. Holifild je pre početka Igara prognozirao da će bokserska reprezentacija SAD osvojiti tri zlatne medalje, ali na turniru je od devet boksera ostao samo Donti Vajlder, koji boksuje u teškoj kategoriji.

"Nisam zadovoljan njihovim učešćem na Olimpijskim igrama. Moramo da obratimo pažnju na program amaterskog boksa u SAD, kako bi za četiri godine postigli bolje rezultate", rekao je osvajac bronzane medalje sa Igara u Los Anđelesu 1984. godine Ivander Holifild.

Holifild tvrdi da zna šta je problem neuspeha.

"Novac. Kada samo razmišljate o novcu ovakve stvari se dese. Ovi momci samo misle na novac. Menadžeri manipulišu decom, jer im govore da što pre postanu profesionalci, a da osvajanje zlatne medalje nije važno. Oni ne žele da bokseri osvoje zlato, jer će onda morati više da ih plaćaju", rekao je.

Holifild je u amaterskoj konkurenciji pobedio na više od 150 mečeva, pre nego što je 1984. godine postao profesionalni bokser i priključio se Oskaru De La Hoji, Muhamedu Aliju i Džordžu Formanu, koji su osvojili olimpijske zlatne medalje.

"Amaterski boks smo ranije svakog vikenda gledali na televiziji. To me je inspirisalo da boksujem. Pomoću dobro razvijenog programa za amatere dobijate kvalitetne boksere", rekao je Holifild.

Holifild je naglasio da bokseri koji se takmiče u profesionalnim kategorijama ne umeju da boksuju različitim stilovima.

"Profesionalni bokseri izbegavaju protivnike čiji im stilovi ne odgovaraju. Kada se takmičite u amaterskoj konkurenciji ne možete da birate protivnika", rekao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: