Žalba Latina na danski trijumf

Izvor: B92

Utorak, 19.08.2008.

07:03

Default images

Članovi španske jedriličarske posade u kategoriji 49 skif Iker Martines i Havijer Fernandes ponovo su uložili protest zbog načina na koji je danska posada Jonas Varer i Martin Kirketerp Ibsen osvojila zlatnu medalju. Na trci u nedelju Vareru i Ibsenu se pred početak trke polomilo jedro, zbog čega su morali da se vrate u luku i pozajme čamac od hrvatske posade koja se nije plasirala u finale. Španska posada osvojila je srebrnu medalju, dok je bronza pripala nemačkoj posadi koju su činili Jan Peter i Hanes Pekolt.

Međunarodni komitet sudija u ponedeljak je potvrdio zlatnu medalju danskoj posadi. U obrazloženju odluke naveli su da, uprkos prekršenim tehničkim pravilima, danska posada zamenom čamca nije stekla prednost.

Protest zbog takve odluke uložila je i italijanska posada Pjetro i Đanfranko Zibelo, koja je takmičenje u finalu završila na četvrtom mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: