Felps: "Mislio sam da sam izgubio"

Američki plivač Majkl Felps izjavio je posle finalne trke na 100m delfin da je mislio da je izgubio.

Izvor: B92

Subota, 16.08.2008.

07:35

Default images

"Iskreno, po zavrsetku trke bio sam ubeđen da sam izgubio. Zbog toga sam sada jednostavno, bez reči", rekao je Felps u razgovoru putem video-linka sa legendarnim plivačem Markom Spicom, čiji je rekord od sedam zlatnih medalja postavljen na Igrama 1972. godine, sada izjednačio. Felps, koji je u Atini već osvojio 6 zlata i dve bronze, dodao je da mu je "olimpijski san sada ispunjen".

"Godinama me je inspirisalo ime i delo Marka Spica i sada sam u istorijskoj olimpijskoj priči zajedno sa njim i asovima kao što su atletičari Džesi Ovens i Karl Luis", rekao je Felps.

Legenda američkog i svetskog plivanja Spic izjavio je da mu je čast što je sada u društvu sa Felpsom, "makar samo putem video linka".

"Bravo, Majkl! Gledao sam te pre četiri godine u Atini i tada sam već shvatio da imaš potencijala za ogromna dostignuća, jer se videlo da se ne plašiš takvog plivačkog 'čudovišta' kakav je bio Jan Torp ", rekao je Spic Felpsu.

Spic je dodao da je na Felpsu ogromna odgovornost, jer će on od sada biti uzor milionima mladih ljudi.

"Učinio si epsko delo. Ogromna motivacija da uspeš bila je u osnovi tvojih podviga", rekao je na kraju 58-godišnji Spic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: