Korejac zbog dopinga bez medalja

Severnokorejskom strelcu Kim Džong Suu oduzete su dve medalje zbog korišćenja dopinga.

Izvor: B92

Petak, 15.08.2008.

07:55

Default images

Kim je bio pozitivan na nedozvoljenu suspstancu propanolol (beta blokator), zbog čega je isključen sa Olimpijskih igara, na kojima je osvojio srebro u gađanju malokalibarskim, a bronzu vazdušnim pištoljem. Vijetnamska gimnastičarka Ti Ngan Tuon Do takođe je isključena zbog upotrebe furosemida, supstance koja se koristi kao "maska" za nedozvoljene anabolike.

Vijetnamka se u Pekingu nije proslavila, jer je osvojila 82. mesto.

Tako je broj suspendovanih sportista podignut na troje, posle španske biciklistkinje Marije Isabel Moreno, koja je bila pozitivna još pre početka takmičenja, pa se vratila kući bez nastupa.

Propanolol je zabranjeni beta-blokator, koji se korišti za sprečavanje drhtanja u sportovima kao što su streljaštvo i streličarstvo.

Kimova suspenzija menja raspored medalja u streljačkim takmičenjima. Srebro u MK pištolju sada pripada Tang Zonglijanu iz Kine, dok će bronza biti dodeljena četvrtoplasiranom Rusu Vladimiru Isakovu.

U disciplini vazdušni pištolj bronza će otići u ruke Amerikanca Džejsona Tarnera koji je, bio četvrti u finalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: