Bukpeti ide u Togo

Osvajač prve olimpijske medalje za Togo,kajakaš Benžamin Bukpeti,rekao je danas da je konačno došlo vreme da poseti zemlju za koju se takmiči.

Izvor: B92

Utorak, 12.08.2008.

19:38

Default images

"Nažalost, samo sam jednom bio u Togou, kada sam bio jako mali. Majka me je odvela jer je želela da me pokaže baki. Ali, sada mislim da imam jako dobar razlog da odem", rekao je Bukpeti posle osvjanja bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu. On je rodjen u Francuskoj od majke Francuskinje, dok su mu otac i dve sestre sa Togoa.

Bukpeti je trenutno 56. na svetskoj rang-listi, a zapanjio je ostale takmičare i publiku kada je preuzeo vodjstvo u prvoj trci finala, da bi onda izdržao i osvojio bronzu.

Bukpeti ima 27 godina, a odlučio je da se takmiči za zemlju iz Zapadne Afrike kada je postalo jasno da je previše star da bi mogao ozbiljno da konkuriše za francusku reprezentaciju.

Ima jako malo sećanja na svoju poslednju posetu Togou. Seća se da je mislio da je svaki crnac koga je video na ulici njegov otac, koji je u Francuskoj bio upadljiv.

"Takodje se sećam da moj brat nije želeo da ostavi loptu kojom se igrao kod mojih rodjaka, ali je na kraju morao", rekao je Bukpeti, koji živi u Tuluzu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: