Četiri šampiona iz Atine brane tron

Četiri olimpijska pobednika u jedrenju sa Igara u Atini 2004, braniće tron i na takmičenju u Pekingu koje počinje u subotu.

Izvor: AK

Petak, 08.08.2008.

13:52

Default images

Britanac Ben Ensli pokušaće da u glavnom gradu Kine osvoji treće olimpijsko zlato u "Fin klasi" nakon trijumfa u Sidneju 2000. i Atini 2004. godine. Pre ta dva trijumfa Ensli je osvojio bronzanu medalju na svetskoj smotri sporta u Atlanti 1996. godine. Britanski tim se nada da će ponovo osvojiti najsjajnije odličje i u "Ingling" klasi u konkurenciji žena.

U sastavu Britanki ponovo će nastupiti Sara Ejton i Sara Veb, dok će treći član posade umesto Širli Robertson biti Pipa Vilson.

Zanimljivo je da će u najatraktivnijoj "Ingling" klasi za posade svojih zemalja nastupiti dve šampionke iz Atine - Norvežanka Siren Sondbi koja je pre četiri godine trijumfovala u klasi "Evropa" i Grkinja Sofija Bekatoru, zlatna u klasi "470".

Španski duet Iker Martines i Havijer Fernandes pokušaće da ponovo trijumfuje u klasi "49er", dok iste želje imaju i Nemac Hans Peter Štajneher i Austrijanac Roman Hagara u disciplini "Tornado".

Takmičenja u jedrenju biće održana u živopisnom primorskom gradu Kvingdao na istoku Kine. Najbolji jedriličari sveta nadmetaće se u 11 disciplina - četiri u muškoj, četiri u ženskoj i tri u "otvorenoj" konkurenciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: