Španska porodica 20. put na Igrama

Izvor: AK

Četvrtak, 07.08.2008.

16:03

Default images

Članovi španske porodice Amat imali su ukupno 19 nastupa na svim do sada održanim Olimpijskim igrama, a Pol Amat, koji će kao reprezentativac svoje zemlje u hokeju na travi nastupiti u Pekingu, ujedno će 20. put nastupiti u toj disciplini i za svoju porodicu. "Moj otac je učestvovao na tri Olimpijade. Moja tri strica učestvovala su jedan tri, drugi tri i treći četiri puta. Još jedan moj rođak je tri puta učestvovao na Olimpijskim igrama", izjavio je Amat.

Amat kaže da ne zna da li je njegova porodica po tome jedinstvena u svetu, ali dodaje da Olimpijske igre imaju posebno mesto u porodici i da hokej na travi predstavlja deo tradicije.

Njegov stric Huan nastupao je na četiri Olimpijske igre od 1968. godine, a osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 1980. godine u Moskvi.

"Naša porodica ima osvojene dve bronzane medalje i tri srebrne na Olimpijskim igrama. U Pekingu će biti poslednja prilika za mene da osvojim zlato za porodicu. Naravno da ćemo dati sve od sebe", kazao je Amat.

Španska reprezenatcija u hokeju na travi dva puta je već osvajala srebrnu medalju na Olimpijskim igrama, a u Pekingu će ponovo biti u krugu najužih favorita za neku od medalja.

Hokejaši se nadaju da će nastaviti uspešan niz odličnih sportskih rezultata Španije, koja ove godine doživljava pravu renesansu na svim takmičarskim poljima. Biciklista Karlos Sastre pobedio je na Tur d Fransu, fudbaleri su osvojili Evropsko prvenstvo, a teniser Rafael Nadal postao je prvi Španac koji je pobedio na Vimbldonu posle 40 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: