Gevin odustao od Igara

Izvor: AK

Četvrtak, 07.08.2008.

14:20

Default images

Svetski šampion u lakoj kategoriji, britanski bokser Frenki Gevin odustao je od takmičenja na Olimpijskim igrama u Pekingu, jer je procenio da ne može da dostigne potrebnu težinu od 60 kilograma. Gevin je možda bio i najveća nada za medalju u preporođenom britanskom timu, koji je izborio učešće osmorice boksera na Igre u Pekingu. Ovaj 22-godišnji levoruki borac bio je u trening kampu u Makauu, ali nije ni doputovao u Peking, gde će se u petak obaviti merenje i žreb.

"Dobro je poznato da se Frenki borio sa ovim poslednjih meseci. Tokom čitave svoje bokserske karijere radio je za Olimpijske igre, tako da je sada potpuno uništen", rekao je britanski selektor Teri Edvards.

Gevin je došao u centar pažnje obnove britanskog amaterskog boksa kada je prošle godine u Čikagu osvojio titulu prvaka, prvu za svoju naciju.

U timu Britanije nalazi se nekoliko kandidata za medalju, što je velika razlika u odnosu na četiri godine, kada je osvajač srebra Amir Kan bio jedini član bokserske reprezentacije.

Gevin, međutim, već nekoliko meseci ima problema sa težinom. U junu je osvojio titulu Evropske unije u lakoj velter kategoriji (64
kilograma), što je njegova omiljena kategorija već godinu dana, ali je Bredli Sonders već izborio plasman u tom rangu.

Gevinov odlazak verovatno će promovisati Rusa Alekseja Tiščenka u favorita za zlatnu medalju u lakoj kategoriji.

Tiščenko, osvajač zlata u pero kategoriji u Atini, izgubio je od Gevina na svetskom prvenstvu prošle godine.

Kubanac Jordenis Ugas takođe će biti kandidat za zlato. Ovo će mu biti prve igre kao borcu u lakoj kategoriji, pošto je trostruki osvajač zlata Mario Kindelan otišao u penziju pošto je pobedio Kana u finalu u Atini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: