Nova vest
Olimpizam

Subota, 16.08.2008.

16:37

Nole: "Medalju slavim sa Čavićem"

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da se oseća vrlo uzbuđeno i zadovoljno zbog osvajanja bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu. "Jako sam uzbuđen, zadovoljan, presrećan. Sve najbolje emocije imam u sebi. Verovatno još nisam svestan uspeha, a bilo koja medalja na Olimpijskim igrama u Pekingu zaista jeste veliki uspeh", rekao je Đoković.

"Činjenica da su ovde najbolji sportisti sveta dovoljno govori kakva je konkurencija. Nikada se ne zna na Olimpijadi, mnogi favoriti nisu stigli do polufinala...Jako sam ponosan, posebno zato što sam čuo da su i u Srbiji svi ovo preživljavali emotivno kao i ja ", dodao je.

Đokoviću je do bronzane medalje došao pobedivši u dva seta Džejmsa Blejka iz SAD, samo dan pošto je u dramatičnoj završnici izgubio polufinalni meč sa Špancem Rafaelom Nadalom, koji će u ponedeljak preuzeti prvo mesto na svetskoj rang listi.

"Teško sam podneo jučerašnji poraz, bilo je mnogo očekivanja posle i žala. Znao sam da sam bio jako blizu pobede. Posle nisam mogao da se suzdržim, dosta je bilo pritiska, nervoze, želje za pobedom. Sreća nije bila na mojoj strani. Danas me je Bog pogledao", kazao je Đoković koji je posle poraza od Nadala zaplakao.

"Morao da smongem snage, sam sebe da ubedim da moram uzdignute glave da izađem danas na teren i dam sve od sebe da osvojim medalju. Nikada pre nisam bio u situaciji da posle poraza imam šansu da pobedom osvojim priznanje. To je bila novina za mene i iskreno sam srećan što sam uspeo u tome", dodao je srpski teniser.

Đoković je kazao i da zbog nastupa na Otvorenom prvenstvu SAD, koje počinje 25. avgusta, neće moći da pre Njujorka doputuje u Beograd i
medalju proslavi sa zemljacima.

"Nadam se da me ljudi meće zaboraviti, možda posle Ju-Es Opena budemo imali dva razloga za slavlje", kazao je Đoković, koji će olimpijsku "bronzu" proslaviti u društvu plivača Milorada Čavića, koji je jutros Srbiji doneo prvo odličje - srebrno.

"Biće mi jako drago da zajedno proslavimo medalje. Videli smo se posle njegove medalje i zaista mi je drago zbog njega. I sam mi je rekao da u poslednjih par dana nije spavao ni sedam sati što dovoljno govori o emocijama, stresu i nervozi pred nastup", rekao je.

"Ali, težak rad se isplatio i njemu i meni i sada nam predstoje dani odmora i slavlja. On će ih doduše imati više, jer ja moram odmah u Njujork", dodao je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve