Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 17.08.2008.

07:06

Srpski strelci bez finala

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski strelci Stevan Pletikosić i Nemanja Mirosavljev nisu uspeli da se plasiraju u finale discipline puška trostav 50 metara. Pletikosić je zauzeo 11. mesto, sa 1.168 krugova, dok se Mirosavljev plasirao na 20. mesto, sa 1165.

Iskusni 36-godišnji Pletikosić je veoma dobro počeo takmičenje i u gađanju iz ležećeg stava imao je za samo dva kruga slabiji rezulatat od maksimalnog skora, koji iznoši 400 poena. Medjutim, već u sledećem gadjanju, iz stojećeg stava, on je bio izuzetno loš i slabija koncentracija u tom segmentu takmičenja koštala ga je plasmana u finale i borbe za medalju. U toj seriji Pletikosić je pogodio samo 378 krugova, što je bio značajno slabiji rezultat od direktnih konkurenata za plasman u finale.

Poslednji deo takmičenja, gadjanje iz klečećeg stava Pletikosić je odradio izuzetno dobro i pogodio 392 kruga. Iako su bolji rezultat u tom delu nadmetanja od našeg reprezentativca imala samo dvojica takmičara, on nije uspeo da nadoknadi zaostatak koji je napravio u prethodnom pucačkom stavu.

Mirosavljev je, poput Pletikosića, dobro počeo takmičenje i ostvario isti skor, od 398 krugova. Nešto uspešniji od mladjeg kolege iz reprezentacije 38-godišnji Novosadjanin bio je u gadjanju iz stojećeg stava, pošto je pogodio 381 krug, ali je u poslednjoj fazi nadmetanja podbacio upucavši 386 krugova, pa je završio na 20. mestu.

Pogledajte rezultate finala discipline puška 50m trostav.

Pletikosić i Mirosavljev tako su završili takmičenje na Olimpijskim igrama. Pletikosić, koji u karijeri ima bronzanu olimpijsku medalju iz Barselone 1992, u Pekingu se plasirao u finale discipline vazdušna puška 10 metara i osvojio sedmo mesto, dok je u pucanju ležećim stavom na 50 metara bio 10.

Mirosavljev je u obe discipline bio dosta slabiji. U disciplini vazdušna puška 10 metara zauzeo je 17. poziciju dok je takmičenje u gadjanju ležećim stavom na 50 metara završio kao 33.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve