Nova vest
Olimpizam

Utorak, 05.08.2008.

12:08

Olivera Jevtić

Uz Nemanju Vidića najpoznatiji sportski brend Užica. Kada vas ljudi prepoznaju a bavite se atletikom u Srbiji, onda to znači da ste zaista dobri.
Atletika je od raspada bivše države bila na marginama po popularnosti, rezultatima ali i ulaganjima državnih struktura. Ipak i u takvim uslovima, snalazeći se kao i mnogi za sponzore i uslove koji bi donosili prostojne rezultate, Olivera Jevtić je postala vrhunska atletičarka.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Devojka koja poslednjih godina trči uglavnom maraton, postigla je fantastičan rezultat na EP u Geteborgu 2006.godine kada je osvojila srebro u maratonu.

I dalje trenira u rodnom Užicu uz svog trenera Slavka Kuzmanovića. Logično, vlasnica srpskog rekorda u Maratonu koji je postavila još 2003.godine u Roterdamu.

Normu za OI u Pekingu ostvarila je četvrtim mestom na Tokijskom Maratonu 2006.godine.
Osvojila je polumaraton u Beogradu 2008.godine, a 2004.godine na čuvenom Bostonskom maratonu bila je četvrta. Na prelazu u narednu godinu pobedila je na tradicionalnoj novogodišnjoj trci u Sao Paolu. Predstavljaće Srbiju u Maratonu, šanse za plasman medju prvih 10 ili čak podijum i medalju su sasvim realne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve