Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 21.08.2008.

07:44

Pobedio leukemiju i osvojio zlato

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Holanđanin Marten van der Vejden osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu u plivačkom maratonu na 10 kilometara. Van der Vejden je preplivao deonicu za jedan sat, 51 minut i 51,6 sekundi. Drugi je bio Britanac Dejvid Dejvis sa oko 1,5 sekundi zaostatka, dok je bronzanu medalju osvojio nemački plivač Tomas Lurc.

Holandski plivač i olimpijski šampion Van der Vejden je trijumfom u Kini kompletirao uspešan povratak sportu posle teške borbe sa leukemijom.

"Mislim da me leukemija naučila da razmišljam korka po korak. Kada ležite u bolničkoj sobi i osećate ogroman bol i umor, ne razmišljate o sledećoj sedmici ili sledećem mesecu, razmišljate samo o sledećem satu", izjavio je Van der Vejden.

Dodao je da je najvažnije u tim trenucima biti strpljiv, što je ista strategija koju je koristio i u plivačkom maratonu, jer je trku dobio u uzbudljivom finišu iako je britanski plivač Dejvis vodio tokom većeg dela takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve