Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 21.08.2008.

09:35

Jamajka slavila Boltov trijumf

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jamajčani su u sredu uveče do duboko u noć na ulicama Kingstona i drugih gradova slavili podvig najboljeg sprintera današnjice Usaina Bolta, koji je u Pekingu osvojio dve zlatne medalje i oborio još jedan svetski rekord. Članovi Boltove porodice i prijatelji, kao i svi meštani u oblasti Trelavnija, gde je rođen slavni atletičar, slavili su na ulicama veliku pobedu njihovog zemljaka na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Bolt je pobedio u trci na 200 metara postavivši novi svetski rekord u toj disciplini u vremenu 19,30 sekundi. Samo nekoliko dana ranije, Bolt je ubedljivo trijumfovao i u trci na 100 metara, oborivši svetski rekord u vremenu 9,69 sekundi.

"Na trgovima u Falmotu (glavnog gradu oblasti Trelavnija) više od dva sata defilovala je kolona vozila", izjavio je Rojtersu jedan od prijatelja Boltove porodice.

Sve je podsećalo na karnevalsku atmosferu. Na ulici su bili postavljeni pultovi na kojima se služilo pivo i druga pića, dok su Jamajčani igrali i slavili na trgovima.

Boltov otac Velsli još u sredu je otputovao za Kinu, kako bi u četvrtak zajedno sa Usainom proslavio sinovljev 22. rođendan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve