Nova vest
Olimpizam

Petak, 08.08.2008.

11:54

SAD i Brazil favoriti u bič-voleju

Olimpijski turnir u odbojci na pesku počinje u subotu i proteći će u znaku okršaja favorita, brazilskih i američkih parova.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Titulu u ženskoj konkurenciji, osvojenu 2004. godine na Igrama u Atini, brane Amerikanke Misti Mej-Trenor i Keri Volš. Njih dve se i sada ubrajaju u najuži krug kandidata za "zlato" pošto su dominirale na brojnim internacionalnim turnirima širom sveta u protekle četiri godine.

Brazilke će u Peking doći oslabljene pošto će jedna od najpoznatijih svetskih odbojkašica na pesku Hulijana zbog povrede kolena propustiti najznačajnije sportsko takmičenje. Kao moguća zamena za nju pominje se tridesetšestogodišnja Ana Paula, koja je nedavno okončala igračku karijeru u odbojci u dvorani.

Kao u konkurenciji žena, i kod muškaraca su Amerikanci prvi favoriti za osvajanje najsjajnijeg odličja. Fil Dalhauzer i Tod Rodžers od prošle godine su na čelu rang liste najboljih odbojkaša na pesku, a u Pekingu se ocekuje njihov veliki okršaj za braniocima olimpijskog trona, brazilskim parom Rikardo Santos-Emanuel Rego.

Na Igrama u Pekingu učesvovaće 48 parova, po 24 u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve