Sreda, 20.08.2008.

19:50

Kolaković: "Dugo ćemo žaliti"

Izvor: B92

Kolakoviæ: "Dugo æemo žaliti" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

Igor

pre 15 godina

Momcima svaka čast,borili su se i bacali za svaku loptu,al kad neće onda neće.I Kolaković je odličan trener-odmeren i vidi se da ima odličan odnos i komunikaciju sa igračima.Biće za nas još medalja!Al mi merak da sledeći put kad igramo sa SAD navataju u bloku onog Millara da se ne čepi onde kao neki majmun!

darko

pre 15 godina

ma sve je to super, ne mozes igrati protiv nadrogiranih amerikanaca..svi imaju preko 30 godina a oporavljaju se brze od klinaca..super sto ce posle oni sami sebe ad testiraju na doping i nama da kazu..je**s sport kad jedna nacija ne mora na doping kontrole..

Voley ball

pre 15 godina

@30 21 avgust

Pises gluposti.da nije bilo Nikole ne bi bilo zlata u Sidneju.I na OI 2o20 ce neko reci da nije bilo Nikole ne bi bilo zlata. Covek treba da zna kada mu je kraj i kada ga vreme gazi.Ivan je bio fenomenalan od dana kada je rasturio italijane. Tada je bio nepoznat. ali danas ga svi provalili i Nikolu takodje. Pitanje je da li ce naslednoici biti bolji. Ali ovo je nasa realnost. Nismo zasluzili polufinale jer ove cetiri ekipe su daleko bolje od nas. Mi mozemo i dalje da se zanosimo svetskom ligom koja je jedno komercijalno takmicenje i nista vise. napravljena da se uzme lova. Luvu uzimaju pametni kada nije olimpijada u pitanju a mi sasvim obrnuto. Navlacenje za naivne

tuzna

pre 15 godina

Pa dobro....nije strasno!Nije tacno da su Ivan i Nikola procitani jednostavno ceo tim nije imao srece!Zao mi je Nikole mnogo.Zasluzio je oprostaj uz medalju ali osvojice ih gomilu kad bude postao trener!:-)Jel moze on da nam uskoro postane selektor?Sta mislite?
Ajmo momci,samo hrabro!Mladi ste,vase vreme tek dolazi!A Ivan na sledecoj olimpijadi osvaja zlato!

branko

pre 15 godina

И мушка и женска екипа ушла су четвртфинале, оствариле по 2 победе и 4 пораза и статистички гледано, прошле су једнако. Но утисак је потпуно различит. Мушкарци су играли добро и у играма са себи равнима били су равноправни.
Иако ће отићи велики ас Никола Грбић, остаје оформљена квалитетна екипа. Ове године примећен је велики напредак код Никића, Бојовића, Бјелице, Подрашчанина, Старовића, Драгана Станковића, сазрели су Јанић и Владо Петковић. Једино нисам приметио напредак код Ковачевића, а Герић ми је деловао по мало уморно. У свему што чини одбојкашку репрезентацију мени лично се највише допада Игор Колаковић и начин на који он користи све играче које има на располагању.
Шта би сад требало урадити? Као прво, донети стратешку одлуку да се Игору мандат продужава за што дужи период. Ако се то догоди, Игор би, пре свега осталог требало да размисли о месту и улози Ивана Миљковића у будућности српске репрезентације. Нипошто не постоји варијанта одрицања од Ивана али је питање какву улогу му треба доделити (наравно, не мислим на позицију на терену). Да ли на Иванова плећа свалити још више обавеза и одговорности и прогласити га духовним вођом екипе или га користити у мањим дозама како би био убојитији – питање је сад. Ја немам одговор а до њега се долази кроз озбиљан разговор са Иваном у којем би и он требало да каже за шта је спреман а за шта није. У сваком случају, ово је била успешна година мушке екипе.
Коментар наступа женске екипе написао сам под насловом `Терзић: Нисмо заслужили полуфинале ` и волео бих да га прочитају они који одбојку прате на озбиљнији начин.

Red Devil

pre 15 godina

Otezavajuca okolnost je bila sto smo igrali sa pet i po igraca - Janic nije mogao da napada zbog povrede pa je protivniku bilo utoliko lakse da cita nase akcije. I opet smo ih i u takvim okolnostima imali, 7:4 i 9:7 u taj-breku ne sme da se ispusti. Ovaj tim ume da preokrene sa 0-2 na 3-2 u svetskoj ligi ali ne i da dobije tesnu zavrsnicu na vaznijem takmicenju.

Cvetko

pre 15 godina

Nisam imao mogućnosti da gledam ali sam jako ponosan na odbojkašku ekipu!
Ne treba trešiti previše reči na objašnjenja!
Bravo momci i hvala!
Cvetko

30

pre 15 godina

I ovo je uspeh-košarkaša nije ni bilo, a fudbaleri bolje da nisu ni išli.Mnogo ćemo izgubiti na kvalitetu kada ode Nikola Grbić.Već na sledećem takmičenju nećemo ni grupu da prođemo.U mlađim selekcijama treba stvoriti tehničara jer je on pola ekipe.Da nije bilo Nikole ne bi bilo ni ovih medalja od 1995.(U jednoj utakmici svetske lige prvi tehničar protivničke ekipe je tražio autogram od Nikole)

AlexB

pre 15 godina

Svakia cast odbijkasima, svaka cast Kolakovicu ali jedan je bio Gajic, on nije gubio egal zavrsnice i da smo juce imali njega na klupi sigurno ne bi izgubili

milena

pre 15 godina

Igrali su nasi danas dobro, ali sta cemo sa svim izgubljenim utakmicama od pocetka turnira i cinjenicom da su se jedva provukli u cetvrtfinale? Mislim da je za medalju ipak potrebna malo bolja igra u kontinuitetu. Mada nisam sigurna koliko je lako tim ljudima da igraju za zemlju gde se nekadasnje zvezde nacije vrlo brzo i olako bacaju u blato ako ne uspeju da ponovo uzmu medalje.

Heklar

pre 15 godina

Mada realno u odbojci pravimo odlicnu stvar sa uigravanjem mladjih zajedno sa iskusnijim. Tako da verujem da ekipa ima buducnost. Sad smo imali priliku ali dobro sta da se radi, sto neko rece ove OI su nam bas baksuzne pa me ne cudi.

mojsije ezkulj

pre 15 godina

U pravu je Kolakovic da cemo dugo zaliti za propustenim u ovoj utakmici jer pobeda nam je bila na dohvat ruke, a opet tako daleko... ovo jeste bio sudar dva diva i ko god da je pobedio ne bi bilo nezasluzeno, mada opet ostaje zal sto nasi prvotimci nisu smogli snage u odsudnjim trenucima i odigrali odlucnije kad je trebalo... najbolji u nasim redovima je po obicaju bio nas sedmi i osmi igrac, a to je inat... inat da se pobedi i u situaciji u kojoj nismo favoriti na papriru ali na zalost kao sto sam pomenuo malo nam je falilo da sni postanu java i da se po ko zna koji put radujemo uspesima nasih odbojkasa... medjutim treba dignuti glavu gore tu je jos pregrst takmicenja na kojima mozemo dokazati svoj neosporni kvalitet koji je neosporan samo trebamo biti psihicki jaki i dignuti glavu gore posle poraza i izvuci pouke iz poraza a ne srljati u nove poraze.., napred plavi... mi smo ceta plava... nek se ori pesma nasa pesma nasih odbojkassa.... CUVAJ SE SVETE PLAVE CETE...

Vucko

pre 15 godina

Ostaje zal za prolazom u finale ali sta je tu je, samo mi nije jasno sto sve odlucujuce lopte idu na Miljkovica previse smo providni. Svaka cast momci tako se bori za svoju zemlju, svaka cast JANICU sto je dao poslednji atom svoje snage, sto je igrao decko utakmicu iako nije mogao da hoda. SVAKA CAST SAMPIONI!

zokica

pre 15 godina

hvala nasim odbojkasima.odigrali daleko bolje nego sve prehodne utakmice.jedina primedba je da posle odgledane kosarke protiv italije ne mogu a da ne uporedim nase centre Krstic-Perovic sa nasim korektorima Miljkovic-Starovic.Ne ulazeci u to kakav je kvalitet svakog pojedinacno ali je jasno da je bar izjednacen odnosno da je Starovic bar podjednako vredna zamena Miljkovicu kao sto je Perovic zamena Krsticu.Po meni tu leze te nijanse koje su prevagnule u korist Amera.Prihvatam i mogucnost da su stvari tesko uporedive ali mislim da niko ma kako bio pripremljen ne moze sam da odigra 2.20 sata.I to protiv protivnika koji nas je ocigledno citao.Bez obzira na sve veliko HVALA nasim momcima.

zagor

pre 15 godina

nismo imali 9:5 u petom setu nego 9:7 a za ostalo si sve u pravu. Nego na vreme smo napravili smenu generacija pa u ove klince stvarno verujem. Eh da su te 46 lopti bile pravilnije rasporedjene. GO FOR IT!

ah

pre 15 godina

Boli ovakav poraz, ali bar su igrali nesto za razliku od odbojkasica. Ja im ne zameram, krivo mi je sto se Nikola oprasta bez medelje. A Ameri su najodvratnija ekipa koja postoji, steta sto nismo smogli snage da ih veceras pobedimo. Generalno, ove OI su nam bas baksuzne...

sanja

pre 15 godina

Ja vas ljude stvarno ne razumem,cim nasi ne urade ono cemu se mi nadamo,mora da se trazi krivac za to.Kako neko moze da napada nase najvece odbojkase kao sto su Miljkovic i Grbic,a oni su toliko ucinili za nasu odbojku.A ako ne napadate njih onda prozivate Kolakovica,dobro sad nismo uspeli da osvojimo medalju,ali sta je sa svetskom ligom bili smo drugi,zar se to vec zaboravilo.Tad smo jednom pobedili istu tu Ameriku sa 3:0,pobedili smo Brazil,Rusiju,Poljsku,Francusku...Sta vi mislite da su te pobede bile samo nasa sreca ili necija nesreca,ne nego covek zna da vodi tim.I mislim da niko nema pravo da kaze drugacije.

dr.Sokrates

pre 15 godina

Dugo cemo zaliti. Pa naravno. Nisi umeo da dovedes ekipu do pobede.Iamas vodjstvo u petom setu 9:5 i izgubis set i mec. Nije na vreme Miljkovica na klupu slao i menjao sa Starovicem nego ga pustao da siluje loptu.Ucinak od 25 poena iz46 pokusaja. Takodje Nikola procitan od svih ekipa kao i Ivan. Onu mastovitost koju smo nekada imali sada vise nemamo. Sada cist sablon

Alex

pre 15 godina

Od amera mozes Kolakovicu a mozemo svi mi samo da naucimo kako se igra u odlucujucim trenucima i kako se izgubljena utakmica dobija.Za to treba razvijati pobednicki duh!

Majcek Maja

pre 15 godina

Hocemo,al' sta da radimo,sta bi tek Cava trebao da radi!?Vise srece drugi put!To nam je falilo ceo turnir!!!Momci mnogoooooooo vas volimo!

sanja

pre 15 godina

Ja vas ljude stvarno ne razumem,cim nasi ne urade ono cemu se mi nadamo,mora da se trazi krivac za to.Kako neko moze da napada nase najvece odbojkase kao sto su Miljkovic i Grbic,a oni su toliko ucinili za nasu odbojku.A ako ne napadate njih onda prozivate Kolakovica,dobro sad nismo uspeli da osvojimo medalju,ali sta je sa svetskom ligom bili smo drugi,zar se to vec zaboravilo.Tad smo jednom pobedili istu tu Ameriku sa 3:0,pobedili smo Brazil,Rusiju,Poljsku,Francusku...Sta vi mislite da su te pobede bile samo nasa sreca ili necija nesreca,ne nego covek zna da vodi tim.I mislim da niko nema pravo da kaze drugacije.

Majcek Maja

pre 15 godina

Hocemo,al' sta da radimo,sta bi tek Cava trebao da radi!?Vise srece drugi put!To nam je falilo ceo turnir!!!Momci mnogoooooooo vas volimo!

dr.Sokrates

pre 15 godina

Dugo cemo zaliti. Pa naravno. Nisi umeo da dovedes ekipu do pobede.Iamas vodjstvo u petom setu 9:5 i izgubis set i mec. Nije na vreme Miljkovica na klupu slao i menjao sa Starovicem nego ga pustao da siluje loptu.Ucinak od 25 poena iz46 pokusaja. Takodje Nikola procitan od svih ekipa kao i Ivan. Onu mastovitost koju smo nekada imali sada vise nemamo. Sada cist sablon

ah

pre 15 godina

Boli ovakav poraz, ali bar su igrali nesto za razliku od odbojkasica. Ja im ne zameram, krivo mi je sto se Nikola oprasta bez medelje. A Ameri su najodvratnija ekipa koja postoji, steta sto nismo smogli snage da ih veceras pobedimo. Generalno, ove OI su nam bas baksuzne...

zagor

pre 15 godina

nismo imali 9:5 u petom setu nego 9:7 a za ostalo si sve u pravu. Nego na vreme smo napravili smenu generacija pa u ove klince stvarno verujem. Eh da su te 46 lopti bile pravilnije rasporedjene. GO FOR IT!

Alex

pre 15 godina

Od amera mozes Kolakovicu a mozemo svi mi samo da naucimo kako se igra u odlucujucim trenucima i kako se izgubljena utakmica dobija.Za to treba razvijati pobednicki duh!

zokica

pre 15 godina

hvala nasim odbojkasima.odigrali daleko bolje nego sve prehodne utakmice.jedina primedba je da posle odgledane kosarke protiv italije ne mogu a da ne uporedim nase centre Krstic-Perovic sa nasim korektorima Miljkovic-Starovic.Ne ulazeci u to kakav je kvalitet svakog pojedinacno ali je jasno da je bar izjednacen odnosno da je Starovic bar podjednako vredna zamena Miljkovicu kao sto je Perovic zamena Krsticu.Po meni tu leze te nijanse koje su prevagnule u korist Amera.Prihvatam i mogucnost da su stvari tesko uporedive ali mislim da niko ma kako bio pripremljen ne moze sam da odigra 2.20 sata.I to protiv protivnika koji nas je ocigledno citao.Bez obzira na sve veliko HVALA nasim momcima.

Vucko

pre 15 godina

Ostaje zal za prolazom u finale ali sta je tu je, samo mi nije jasno sto sve odlucujuce lopte idu na Miljkovica previse smo providni. Svaka cast momci tako se bori za svoju zemlju, svaka cast JANICU sto je dao poslednji atom svoje snage, sto je igrao decko utakmicu iako nije mogao da hoda. SVAKA CAST SAMPIONI!

Heklar

pre 15 godina

Mada realno u odbojci pravimo odlicnu stvar sa uigravanjem mladjih zajedno sa iskusnijim. Tako da verujem da ekipa ima buducnost. Sad smo imali priliku ali dobro sta da se radi, sto neko rece ove OI su nam bas baksuzne pa me ne cudi.

mojsije ezkulj

pre 15 godina

U pravu je Kolakovic da cemo dugo zaliti za propustenim u ovoj utakmici jer pobeda nam je bila na dohvat ruke, a opet tako daleko... ovo jeste bio sudar dva diva i ko god da je pobedio ne bi bilo nezasluzeno, mada opet ostaje zal sto nasi prvotimci nisu smogli snage u odsudnjim trenucima i odigrali odlucnije kad je trebalo... najbolji u nasim redovima je po obicaju bio nas sedmi i osmi igrac, a to je inat... inat da se pobedi i u situaciji u kojoj nismo favoriti na papriru ali na zalost kao sto sam pomenuo malo nam je falilo da sni postanu java i da se po ko zna koji put radujemo uspesima nasih odbojkasa... medjutim treba dignuti glavu gore tu je jos pregrst takmicenja na kojima mozemo dokazati svoj neosporni kvalitet koji je neosporan samo trebamo biti psihicki jaki i dignuti glavu gore posle poraza i izvuci pouke iz poraza a ne srljati u nove poraze.., napred plavi... mi smo ceta plava... nek se ori pesma nasa pesma nasih odbojkassa.... CUVAJ SE SVETE PLAVE CETE...

AlexB

pre 15 godina

Svakia cast odbijkasima, svaka cast Kolakovicu ali jedan je bio Gajic, on nije gubio egal zavrsnice i da smo juce imali njega na klupi sigurno ne bi izgubili

branko

pre 15 godina

И мушка и женска екипа ушла су четвртфинале, оствариле по 2 победе и 4 пораза и статистички гледано, прошле су једнако. Но утисак је потпуно различит. Мушкарци су играли добро и у играма са себи равнима били су равноправни.
Иако ће отићи велики ас Никола Грбић, остаје оформљена квалитетна екипа. Ове године примећен је велики напредак код Никића, Бојовића, Бјелице, Подрашчанина, Старовића, Драгана Станковића, сазрели су Јанић и Владо Петковић. Једино нисам приметио напредак код Ковачевића, а Герић ми је деловао по мало уморно. У свему што чини одбојкашку репрезентацију мени лично се највише допада Игор Колаковић и начин на који он користи све играче које има на располагању.
Шта би сад требало урадити? Као прво, донети стратешку одлуку да се Игору мандат продужава за што дужи период. Ако се то догоди, Игор би, пре свега осталог требало да размисли о месту и улози Ивана Миљковића у будућности српске репрезентације. Нипошто не постоји варијанта одрицања од Ивана али је питање какву улогу му треба доделити (наравно, не мислим на позицију на терену). Да ли на Иванова плећа свалити још више обавеза и одговорности и прогласити га духовним вођом екипе или га користити у мањим дозама како би био убојитији – питање је сад. Ја немам одговор а до њега се долази кроз озбиљан разговор са Иваном у којем би и он требало да каже за шта је спреман а за шта није. У сваком случају, ово је била успешна година мушке екипе.
Коментар наступа женске екипе написао сам под насловом `Терзић: Нисмо заслужили полуфинале ` и волео бих да га прочитају они који одбојку прате на озбиљнији начин.

Cvetko

pre 15 godina

Nisam imao mogućnosti da gledam ali sam jako ponosan na odbojkašku ekipu!
Ne treba trešiti previše reči na objašnjenja!
Bravo momci i hvala!
Cvetko

30

pre 15 godina

I ovo je uspeh-košarkaša nije ni bilo, a fudbaleri bolje da nisu ni išli.Mnogo ćemo izgubiti na kvalitetu kada ode Nikola Grbić.Već na sledećem takmičenju nećemo ni grupu da prođemo.U mlađim selekcijama treba stvoriti tehničara jer je on pola ekipe.Da nije bilo Nikole ne bi bilo ni ovih medalja od 1995.(U jednoj utakmici svetske lige prvi tehničar protivničke ekipe je tražio autogram od Nikole)

Red Devil

pre 15 godina

Otezavajuca okolnost je bila sto smo igrali sa pet i po igraca - Janic nije mogao da napada zbog povrede pa je protivniku bilo utoliko lakse da cita nase akcije. I opet smo ih i u takvim okolnostima imali, 7:4 i 9:7 u taj-breku ne sme da se ispusti. Ovaj tim ume da preokrene sa 0-2 na 3-2 u svetskoj ligi ali ne i da dobije tesnu zavrsnicu na vaznijem takmicenju.

milena

pre 15 godina

Igrali su nasi danas dobro, ali sta cemo sa svim izgubljenim utakmicama od pocetka turnira i cinjenicom da su se jedva provukli u cetvrtfinale? Mislim da je za medalju ipak potrebna malo bolja igra u kontinuitetu. Mada nisam sigurna koliko je lako tim ljudima da igraju za zemlju gde se nekadasnje zvezde nacije vrlo brzo i olako bacaju u blato ako ne uspeju da ponovo uzmu medalje.

Igor

pre 15 godina

Momcima svaka čast,borili su se i bacali za svaku loptu,al kad neće onda neće.I Kolaković je odličan trener-odmeren i vidi se da ima odličan odnos i komunikaciju sa igračima.Biće za nas još medalja!Al mi merak da sledeći put kad igramo sa SAD navataju u bloku onog Millara da se ne čepi onde kao neki majmun!

tuzna

pre 15 godina

Pa dobro....nije strasno!Nije tacno da su Ivan i Nikola procitani jednostavno ceo tim nije imao srece!Zao mi je Nikole mnogo.Zasluzio je oprostaj uz medalju ali osvojice ih gomilu kad bude postao trener!:-)Jel moze on da nam uskoro postane selektor?Sta mislite?
Ajmo momci,samo hrabro!Mladi ste,vase vreme tek dolazi!A Ivan na sledecoj olimpijadi osvaja zlato!

darko

pre 15 godina

ma sve je to super, ne mozes igrati protiv nadrogiranih amerikanaca..svi imaju preko 30 godina a oporavljaju se brze od klinaca..super sto ce posle oni sami sebe ad testiraju na doping i nama da kazu..je**s sport kad jedna nacija ne mora na doping kontrole..

Voley ball

pre 15 godina

@30 21 avgust

Pises gluposti.da nije bilo Nikole ne bi bilo zlata u Sidneju.I na OI 2o20 ce neko reci da nije bilo Nikole ne bi bilo zlata. Covek treba da zna kada mu je kraj i kada ga vreme gazi.Ivan je bio fenomenalan od dana kada je rasturio italijane. Tada je bio nepoznat. ali danas ga svi provalili i Nikolu takodje. Pitanje je da li ce naslednoici biti bolji. Ali ovo je nasa realnost. Nismo zasluzili polufinale jer ove cetiri ekipe su daleko bolje od nas. Mi mozemo i dalje da se zanosimo svetskom ligom koja je jedno komercijalno takmicenje i nista vise. napravljena da se uzme lova. Luvu uzimaju pametni kada nije olimpijada u pitanju a mi sasvim obrnuto. Navlacenje za naivne

dr.Sokrates

pre 15 godina

Dugo cemo zaliti. Pa naravno. Nisi umeo da dovedes ekipu do pobede.Iamas vodjstvo u petom setu 9:5 i izgubis set i mec. Nije na vreme Miljkovica na klupu slao i menjao sa Starovicem nego ga pustao da siluje loptu.Ucinak od 25 poena iz46 pokusaja. Takodje Nikola procitan od svih ekipa kao i Ivan. Onu mastovitost koju smo nekada imali sada vise nemamo. Sada cist sablon

Alex

pre 15 godina

Od amera mozes Kolakovicu a mozemo svi mi samo da naucimo kako se igra u odlucujucim trenucima i kako se izgubljena utakmica dobija.Za to treba razvijati pobednicki duh!

Majcek Maja

pre 15 godina

Hocemo,al' sta da radimo,sta bi tek Cava trebao da radi!?Vise srece drugi put!To nam je falilo ceo turnir!!!Momci mnogoooooooo vas volimo!

AlexB

pre 15 godina

Svakia cast odbijkasima, svaka cast Kolakovicu ali jedan je bio Gajic, on nije gubio egal zavrsnice i da smo juce imali njega na klupi sigurno ne bi izgubili

ah

pre 15 godina

Boli ovakav poraz, ali bar su igrali nesto za razliku od odbojkasica. Ja im ne zameram, krivo mi je sto se Nikola oprasta bez medelje. A Ameri su najodvratnija ekipa koja postoji, steta sto nismo smogli snage da ih veceras pobedimo. Generalno, ove OI su nam bas baksuzne...

Heklar

pre 15 godina

Mada realno u odbojci pravimo odlicnu stvar sa uigravanjem mladjih zajedno sa iskusnijim. Tako da verujem da ekipa ima buducnost. Sad smo imali priliku ali dobro sta da se radi, sto neko rece ove OI su nam bas baksuzne pa me ne cudi.

zagor

pre 15 godina

nismo imali 9:5 u petom setu nego 9:7 a za ostalo si sve u pravu. Nego na vreme smo napravili smenu generacija pa u ove klince stvarno verujem. Eh da su te 46 lopti bile pravilnije rasporedjene. GO FOR IT!

zokica

pre 15 godina

hvala nasim odbojkasima.odigrali daleko bolje nego sve prehodne utakmice.jedina primedba je da posle odgledane kosarke protiv italije ne mogu a da ne uporedim nase centre Krstic-Perovic sa nasim korektorima Miljkovic-Starovic.Ne ulazeci u to kakav je kvalitet svakog pojedinacno ali je jasno da je bar izjednacen odnosno da je Starovic bar podjednako vredna zamena Miljkovicu kao sto je Perovic zamena Krsticu.Po meni tu leze te nijanse koje su prevagnule u korist Amera.Prihvatam i mogucnost da su stvari tesko uporedive ali mislim da niko ma kako bio pripremljen ne moze sam da odigra 2.20 sata.I to protiv protivnika koji nas je ocigledno citao.Bez obzira na sve veliko HVALA nasim momcima.

sanja

pre 15 godina

Ja vas ljude stvarno ne razumem,cim nasi ne urade ono cemu se mi nadamo,mora da se trazi krivac za to.Kako neko moze da napada nase najvece odbojkase kao sto su Miljkovic i Grbic,a oni su toliko ucinili za nasu odbojku.A ako ne napadate njih onda prozivate Kolakovica,dobro sad nismo uspeli da osvojimo medalju,ali sta je sa svetskom ligom bili smo drugi,zar se to vec zaboravilo.Tad smo jednom pobedili istu tu Ameriku sa 3:0,pobedili smo Brazil,Rusiju,Poljsku,Francusku...Sta vi mislite da su te pobede bile samo nasa sreca ili necija nesreca,ne nego covek zna da vodi tim.I mislim da niko nema pravo da kaze drugacije.

Vucko

pre 15 godina

Ostaje zal za prolazom u finale ali sta je tu je, samo mi nije jasno sto sve odlucujuce lopte idu na Miljkovica previse smo providni. Svaka cast momci tako se bori za svoju zemlju, svaka cast JANICU sto je dao poslednji atom svoje snage, sto je igrao decko utakmicu iako nije mogao da hoda. SVAKA CAST SAMPIONI!

mojsije ezkulj

pre 15 godina

U pravu je Kolakovic da cemo dugo zaliti za propustenim u ovoj utakmici jer pobeda nam je bila na dohvat ruke, a opet tako daleko... ovo jeste bio sudar dva diva i ko god da je pobedio ne bi bilo nezasluzeno, mada opet ostaje zal sto nasi prvotimci nisu smogli snage u odsudnjim trenucima i odigrali odlucnije kad je trebalo... najbolji u nasim redovima je po obicaju bio nas sedmi i osmi igrac, a to je inat... inat da se pobedi i u situaciji u kojoj nismo favoriti na papriru ali na zalost kao sto sam pomenuo malo nam je falilo da sni postanu java i da se po ko zna koji put radujemo uspesima nasih odbojkasa... medjutim treba dignuti glavu gore tu je jos pregrst takmicenja na kojima mozemo dokazati svoj neosporni kvalitet koji je neosporan samo trebamo biti psihicki jaki i dignuti glavu gore posle poraza i izvuci pouke iz poraza a ne srljati u nove poraze.., napred plavi... mi smo ceta plava... nek se ori pesma nasa pesma nasih odbojkassa.... CUVAJ SE SVETE PLAVE CETE...

milena

pre 15 godina

Igrali su nasi danas dobro, ali sta cemo sa svim izgubljenim utakmicama od pocetka turnira i cinjenicom da su se jedva provukli u cetvrtfinale? Mislim da je za medalju ipak potrebna malo bolja igra u kontinuitetu. Mada nisam sigurna koliko je lako tim ljudima da igraju za zemlju gde se nekadasnje zvezde nacije vrlo brzo i olako bacaju u blato ako ne uspeju da ponovo uzmu medalje.

30

pre 15 godina

I ovo je uspeh-košarkaša nije ni bilo, a fudbaleri bolje da nisu ni išli.Mnogo ćemo izgubiti na kvalitetu kada ode Nikola Grbić.Već na sledećem takmičenju nećemo ni grupu da prođemo.U mlađim selekcijama treba stvoriti tehničara jer je on pola ekipe.Da nije bilo Nikole ne bi bilo ni ovih medalja od 1995.(U jednoj utakmici svetske lige prvi tehničar protivničke ekipe je tražio autogram od Nikole)

Cvetko

pre 15 godina

Nisam imao mogućnosti da gledam ali sam jako ponosan na odbojkašku ekipu!
Ne treba trešiti previše reči na objašnjenja!
Bravo momci i hvala!
Cvetko

Red Devil

pre 15 godina

Otezavajuca okolnost je bila sto smo igrali sa pet i po igraca - Janic nije mogao da napada zbog povrede pa je protivniku bilo utoliko lakse da cita nase akcije. I opet smo ih i u takvim okolnostima imali, 7:4 i 9:7 u taj-breku ne sme da se ispusti. Ovaj tim ume da preokrene sa 0-2 na 3-2 u svetskoj ligi ali ne i da dobije tesnu zavrsnicu na vaznijem takmicenju.

branko

pre 15 godina

И мушка и женска екипа ушла су четвртфинале, оствариле по 2 победе и 4 пораза и статистички гледано, прошле су једнако. Но утисак је потпуно различит. Мушкарци су играли добро и у играма са себи равнима били су равноправни.
Иако ће отићи велики ас Никола Грбић, остаје оформљена квалитетна екипа. Ове године примећен је велики напредак код Никића, Бојовића, Бјелице, Подрашчанина, Старовића, Драгана Станковића, сазрели су Јанић и Владо Петковић. Једино нисам приметио напредак код Ковачевића, а Герић ми је деловао по мало уморно. У свему што чини одбојкашку репрезентацију мени лично се највише допада Игор Колаковић и начин на који он користи све играче које има на располагању.
Шта би сад требало урадити? Као прво, донети стратешку одлуку да се Игору мандат продужава за што дужи период. Ако се то догоди, Игор би, пре свега осталог требало да размисли о месту и улози Ивана Миљковића у будућности српске репрезентације. Нипошто не постоји варијанта одрицања од Ивана али је питање какву улогу му треба доделити (наравно, не мислим на позицију на терену). Да ли на Иванова плећа свалити још више обавеза и одговорности и прогласити га духовним вођом екипе или га користити у мањим дозама како би био убојитији – питање је сад. Ја немам одговор а до њега се долази кроз озбиљан разговор са Иваном у којем би и он требало да каже за шта је спреман а за шта није. У сваком случају, ово је била успешна година мушке екипе.
Коментар наступа женске екипе написао сам под насловом `Терзић: Нисмо заслужили полуфинале ` и волео бих да га прочитају они који одбојку прате на озбиљнији начин.

tuzna

pre 15 godina

Pa dobro....nije strasno!Nije tacno da su Ivan i Nikola procitani jednostavno ceo tim nije imao srece!Zao mi je Nikole mnogo.Zasluzio je oprostaj uz medalju ali osvojice ih gomilu kad bude postao trener!:-)Jel moze on da nam uskoro postane selektor?Sta mislite?
Ajmo momci,samo hrabro!Mladi ste,vase vreme tek dolazi!A Ivan na sledecoj olimpijadi osvaja zlato!

Voley ball

pre 15 godina

@30 21 avgust

Pises gluposti.da nije bilo Nikole ne bi bilo zlata u Sidneju.I na OI 2o20 ce neko reci da nije bilo Nikole ne bi bilo zlata. Covek treba da zna kada mu je kraj i kada ga vreme gazi.Ivan je bio fenomenalan od dana kada je rasturio italijane. Tada je bio nepoznat. ali danas ga svi provalili i Nikolu takodje. Pitanje je da li ce naslednoici biti bolji. Ali ovo je nasa realnost. Nismo zasluzili polufinale jer ove cetiri ekipe su daleko bolje od nas. Mi mozemo i dalje da se zanosimo svetskom ligom koja je jedno komercijalno takmicenje i nista vise. napravljena da se uzme lova. Luvu uzimaju pametni kada nije olimpijada u pitanju a mi sasvim obrnuto. Navlacenje za naivne

darko

pre 15 godina

ma sve je to super, ne mozes igrati protiv nadrogiranih amerikanaca..svi imaju preko 30 godina a oporavljaju se brze od klinaca..super sto ce posle oni sami sebe ad testiraju na doping i nama da kazu..je**s sport kad jedna nacija ne mora na doping kontrole..

Igor

pre 15 godina

Momcima svaka čast,borili su se i bacali za svaku loptu,al kad neće onda neće.I Kolaković je odličan trener-odmeren i vidi se da ima odličan odnos i komunikaciju sa igračima.Biće za nas još medalja!Al mi merak da sledeći put kad igramo sa SAD navataju u bloku onog Millara da se ne čepi onde kao neki majmun!