Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 07.08.2008.

15:31

Austrijanci ne misle da su favoriti

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Dvostruki osvajači olimpijskih medalja u klasi Tornado u jedrenju, Austrijanci Roman Hagara i Hans Peter Štajnaher izjavili su da ne smatraju sebe glavnim favoritima za novo zlato u Pekingu. Hagara (42) i Štajnaher (39), iako su na prethodne dve Olimpijade osvajali zlato, u Kinu stižu kao tek 13. na svetskoj rang listi. Stručnjaci ipak ocenjuju da će slab vetar, koji duva u Ćingdau, mestu gde će se održati takmičenju za klasu Tornado, ići na ruku austrijskim takmičarima.

"Ušlovi bi trebalo da budu prednost, ali sve jedrilice u klasi Tornado su na istom nivou sada. Mi nismo među favoritima, ali u najboljem slučaju možemo da se nađemo u konkurenciji za medalju", izjavio je Hagara.

On ističe da i pored ne tako dobrih rezultata u poslednje vreme, ne postoji pritisak jer su već dva puta osvajali olimpijsko zlato, što je za većinu sportista nedostižan san.

"To je naša velika prednost. Kada dva puta osvajate, onda više ne postoji pritisak na vas", smatra Hagara.

Takmičenje u klasi Tornado poslednji put će se naći u olimpijskoj konkurenciji, jer je Medjunarodni olimpijski komitet odlučio da od naredne Olimpijade smanji broj discpilina u jedrenju, tako da u Londonu 2012. neće biti klase Tornado.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve