Nova vest
Olimpizam

Utorak, 05.08.2008.

14:57

Ronaldinjo: "Nedostaje nam još samo olimpijsko zlato"

Fudbaler brazilskog olimpijskog tima Ronaldinjo rekao je sa svojom reprezentacijom želi da "stvara istoriju" na turniru u Pekingu.

"Ono što me motiviše je šansa da ispišemo jednu stranicu istorije brazilskog fudbala i da osvojimo zlatnu medalju. Olimpijske igre su veoma važno takmičenje, po značaju odmah posle Svetskog prvenstva", rekao je Ronaldinjo novinarima u Šenjangu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zlatna olimpijska medalja jedini je trofej koji brazilska reprezentacija nije osvojila do sada. Brazilci imaju dve srebrne medalje, sa Igara u Los Anđelesu 1984. i Seulu 1988. godine.

"Malo igrača je imalo priliku da dva puta učestvuje na Olimpijskim igrama. Drago mi je što sam jedan od njih", naveo je Ronaldinjo, koji je bio član nacionalnog tima i na Igrama u Sidneju 2000. godine.

Ronaldinjo zbog povrede nije igrao u poslednja četiri meseca, a u ovom prelaznom roku otišao je iz Barselone u Milan.

"Za mene je ovo novi početak, nadam se da ću već u Pekingu pokazati ono što znam. Srećan sam što sam dobio novu priliku", dodao je Brazilac.

Reprezentacija Brazila će 7. avgusta u prvom kolu olimpijskog turnira igrati protiv Belgije, a očekuje se da će se Ronaldinjo naći u startnoj postavi. Pored ova dva tima, u Grupi C još igraju Kina i Novi Zeland.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve