B92 Sport Peking 2008 Intervju

5. avgust 2008. | 14:57

Ronaldinjo: "Nedostaje nam još samo olimpijsko zlato"

Fudbaler brazilskog olimpijskog tima Ronaldinjo rekao je sa svojom reprezentacijom želi da "stvara istoriju" na turniru u Pekingu.

"Ono što me motiviše je šansa da ispišemo jednu stranicu istorije brazilskog fudbala i da osvojimo zlatnu medalju. Olimpijske igre su veoma važno takmičenje, po značaju odmah posle Svetskog prvenstva", rekao je Ronaldinjo novinarima u Šenjangu.


Zlatna olimpijska medalja jedini je trofej koji brazilska reprezentacija nije osvojila do sada. Brazilci imaju dve srebrne medalje, sa Igara u Los Anđelesu 1984. i Seulu 1988. godine.

"Malo igrača je imalo priliku da dva puta učestvuje na Olimpijskim igrama. Drago mi je što sam jedan od njih", naveo je Ronaldinjo, koji je bio član nacionalnog tima i na Igrama u Sidneju 2000. godine.

Ronaldinjo zbog povrede nije igrao u poslednja četiri meseca, a u ovom prelaznom roku otišao je iz Barselone u Milan.

"Za mene je ovo novi početak, nadam se da ću već u Pekingu pokazati ono što znam. Srećan sam što sam dobio novu priliku", dodao je Brazilac.

Reprezentacija Brazila će 7. avgusta u prvom kolu olimpijskog turnira igrati protiv Belgije, a očekuje se da će se Ronaldinjo naći u startnoj postavi. Pored ova dva tima, u Grupi C još igraju Kina i Novi Zeland.

Postojeći komentari (0) | Pošaljite komentar  Odštampaj   Pošalji

Google oglasi Šta su Google oglasi?


Ambasador Kine u Srbiji Vei Jinghua izjavio je u intervjuu Tanjugu da su 29. letnje Olimijske igre u Pekingu svečani sportski

Postojeći komentari (0) | Pošaljite komentar

Jedna od najboljih gimnastičarki svih vremena, Rumunka Nađa Komaneči, koja je prva u istoriji ženske gimnastike na Olimpijskim

Postojeći komentari (0) | Pošaljite komentar

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Ivan Ćurković ocenio je u intervjuu Tanjugu da je projektovanje programa rada između

Postojeći komentari (1) | Pošaljite komentar


nedelja 2. oktobar 2022.

Medalje

  Država Zlatne medalje Srebrne medalje Bronzane medalje Ukupno
1. Kina Kina 51 21 28 100
2. Sjedinjene Američke Države Sjedinjene Američke Države 36 38 36 110
3. Rusija Rusija 23 21 28 72
4. Velika Britanija Velika Britanija 19 13 15 47
5. Nemačka Nemačka 16 10 15 41

Fantasy fudbal
Igra: Virtuelni selektor, kreiraj svoj košarkaški tim