Nova vest
Olimpizam

Sreda, 20.08.2008.

18:06

Ming razočaran posle eliminacije

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Centar kineske košarkaške reprezentacije Jao Ming izjavio je posle poraza od Litvanije u četvrtfinalu olimpijskog turnira da mu žao zbog poraza, ali da je njegov tim ipak uspeo za četiri godine da postane jedan od najboljih na svetu.

"Na nivou na kojem smo sada bili smo jedino u stanju da stignemo medju osam najboljih, ali ako ništa drugo bar smo smanjili razliku koja je postojala pre svega zahvaljujući brojnim mečevima koje smo odigrali protiv evropskih ekipa, ali i napretku koji smo napravili poslednjih godina", izjavio je Ming.

Kina je na putu do četvrtfinala pobedila u dve od šest utakmica. Pobedili su Angolu i Nemačku, a izgubili od SAD-a, Španije, Litvanije i Grčke.

"Završili smo naš pohod na Olimpijadi. Žao nam je zbog rezultata. Litvanija je danas igrala snažno protiv nas, primoravši nas na brojne loše šuteve. Nismo igrali na onom nivou na kojem možemo. Litvanija je odigrala izuzetno dobro", izjavio je Ming novinarima.

Kina je i takmičenje na prethodnim Olimpijskim igrama u Atini završila na osmom mesto, što je tada predstavljalo iznenadjenje. Ming tvrdi da je Kina sada mnogo jača ekipa nego pre četiri godine.

"Pre četiri godine uspeli smo da se plasiramo medju osam, ali to je bilo veoma teško i bolno iskustvo. Kada smo došli do tog mesta, osećali smo se kao da nam je pao kolačić iz raja. Ovog puta rezulta je malo razočarajući, ali bilo je dosta strasti. Napredovali smo na treninzima i podigli naš nivo. To je za mene bila velika radost", kazao je Ming.

Najbolji kineski košarkaš, koji sada ima 27 godina, nije medjutim mogao da kaže da li će nastupati za svoju selekciju i na sledećim Olimpijskim igrama, u Londonu 2012. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve