Srbija novim rekordom odbranila titulu prvaka sveta

Reprezentacija Srbije u gađanju vazdušnom puškom iz ležećeg stava odbranila je titulu ekipnog šampiona na SP u parastreljaštvu novim svetskim rekordom.

Izvor: B92

Utorak, 15.10.2019.

12:08

Srbija novim rekordom odbranila titulu prvaka sveta
Photo by Bradley Kanaris/Getty Images

Ekipa Srbije, u sastavu Dragan Ristić, Dejan Jokić, Zdravko Savanović, osvojila je zlato sa 1.907,3 kruga, čime je postavila i novi svetski rekord.

Za 0,9 krugova nadmašila je dosadašnji rekord Velike Britanije.

Srpski trio je nastavio dominaciju na svetskoj sceni trećom uzastopnom zlatnom medaljom na velikim takmičenjima. Ista ekipa je prošle godine osvojila titulu šampiona sveta u južnokorejskom Čeongžuu, a zatim i zlato na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

U pojedinačnoj konkurenciji Dragan Ristić osvojio je srebro. On je imao najbolji rezultat u kvalifikacijama i sa prvog mesta je ušao u finale.

Medju osam najboljih, kao petoplasirani u kvalifikacijama, ušao je i Dejan Jokić, dok je Zdravko Savanović zauzeo 17. mesto u konkurenciji 65 takmičara.

Jokić je u finalu zauzeo osmo mesto, a Ristić je do poslednjeg hica bio u borbi za novo svetsko zlato. Osvojio je srebro i nije odbranio titulu, koju je osvojio Djiseok Li iz Južne Koreje, sa minimalnom prednošću od jednog desetog dela kruga ispred srpskog strelca. Treći je bio Italijan Andrea Liverani.

Srbija je do sada na Svetskom prvenstvu osvojila tri medalje, nakon što je prvog dana Živko Papaz osvojio srebrom u gadjanju malokalibarskim pištoljem na 25-metarskom strelištu (kategorija SH1).

Održano je i takmičenje MK pištoljem na 50-metarskom strelištu, u kome je Rastko Jokić osvojio 13, a Živko Papaz 32. mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: