Nova vest
Olimpizam 0

18.6.2024.

19:10

"To je veliki rizik na Olimpijskim igrama"

Visoke temperature tokom predstojećih Olimpijskih igara u Parizu mogle bi da predstavljaju zdravstveni rizik za takmičare.

Izvor: Beta

Profimedia

To se navodi u izveštaju ekološke grupe Britanskog udruženja za održivi sport, koji je objavljen danas.

"Olimpijske igre u Parizu su pred nama, a ekstremne vrućine koje narušavaju zdravlje i uživanje u sportskim spektaklima samo su se povećali tokom godina (od Olimpijskih igara u Tokiju)", navodi se u izveštaju.

Ističe se da su se temperature tokom poslednjih 100 godina od Olimpijskih igara u Francuskoj koje su održane 1924. u proseku povećale za 3,1 stepen Celzijusov tokom jula i avgusta kada se igre tradicionalno održavaju, preneo je Rojters.

Iz Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) rečeno je Rojtersu da će, između ostalog, biti promenjen raspored takmičenja da bi se izbeglo da sportisti budu izloženi najvišim temperaturama.

Iz MOK-a ističu da je prioritet da se za sportiste i gledaoce obezbede najbolji mogući uslovi tokom Olimpijskih igara.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
iOS

Španija "nagazila" Apple

Španski regulator (CNMC) objavio je da je otvorio istragu kako bi utvrdio da li je Apple uslovima za programere aplikacija u prodaji u App Store-u kršio propise o ravnopravnoj tržišnoj konkurenciji.

Index

9:45

1 h

Aktuelno

Ovako će se ratovati VIDEO

Novi vid ratovanja uzima maha: Rakete i tenkove zamenila je tastatura, a znanje se zloupotrebljava za nelegalne poslove koji ucenama donose dobru zaradu. Jednom rečju – hakeri.

B92

9:00

2 h

Novo Sport Video Menu