Nova vest
Olimpizam

Petak, 12.08.2022.

22:20

Predsednik: Imamo sjajnu košarkašku reprezentaciju; Fudbaleri mogu do polufinala

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je gostujući u emisiji "Prva tema" na TV Prva govorio i o sportskim aktuelnostima.

Izvor: B92

Autor:B92

Predsednik: Imamo sjajnu košarkašku reprezentaciju; Fudbaleri mogu do polufinala
Foto: Predsedništvo Srbije

Najpre je prokomentarisao predstojeće obaveze koje imaju košarkaši – Evropsko prvenstvo.

"Želim mu svu sreću (Pešiću prim. aut). Želim mu da osvoji Evrpsko prvenstvo. Slovenci imaju Dončića, Dragiće. Imaju strašnu reprezentaciju, ali Dončić je ta snaga. Mi imamo velikog Nikolu, Vasu Micića, izvrsnu ekipu. Iz Zvezde Nedović i Dobrić, iz Partizana Avramović. Imamo Lučića, Kalinića, sjajnu ekipu imamo", rekao je Vučić.

Prokomentarisao je i Mundijal u Kataru, na koji je Srbija otišla pobedom nad Portugalom u baražu.

Vučić je tada, uoči puta u Lisabon, imao poruku za fudbalere; "Idite i pobedite".

"Ljudima je bilo čudno jer je to bio veliki rizik. Rekao sam idite i pobediti ih. Mislim da imamo jednu od najboljih reprezentacija. Ali, više volim košarku, bolje je poznajem. Ne na osnovu samog kvaliteta, već psihologije, time se pomalo bavim. Jedan sam od retkih u Srbiji koji je pročitao Jaspersa. To su hiljade stranica. Mislim da možemo do polufinala. Imamo dobar kostur. Ako prođemo mi i Brazil, idemo na Portugal i Maroko, pa onda na Špance i Hrvate. Al Tani (katarski emir) me je pozvao, važno mi je da razgovaramo o saradnji i Er Srbiji i mnogim drugim stvarima. Možda taman tada, ako organizujemo sastanak, jednu utakmicu pogledam", istakao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

20 h

U fokusu

Vidi sve