Deveta sezona Sportskih igara mladih otvorena u Arilju

Paljenjem baklje prijateljstva i spektakularnim vatrometom u Arilju je u petak svečano otvorena deveta sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Srbiji.

Izvor: B92
Podeli
Foto: SIM
Foto: SIM

Ekološka radionica "Zero Waste - budi deo igre - čuvajmo našu planetu" i štafetna trka „Prijatelj od detinjstva" prethodile su glavnom programu, gde su se prisutnim gostima predstavili najmlađi Ariljci.

Najsvečaniji trenutak večeri bilo je paljenje baklje prijateljstva, koju su zajedno sa maskotom Igara, lavom Viktorom doneli SIMOVCI Veljko Krčevinac, Mateja i Sofija Stojić i Andrej Obradović.

Foto: SIM
Foto: SIM

Osnivač i predsednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić izjavio je da najponosniji kada vidi da su deca srećna i zadovoljna i da je uspeh celog tima što su posle ceremonija otvaranja u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini Igre otvorene i u Srbiji i da je to dokaz da je misija koja je Igrama zacrtana kao cilj, uspešna.

"U sve tri zemlje dečaci i devojčice bave se sportom, sklapaju prijateljstva, poštuju jedne druge i SIMOVCI su najbolji fer plej igrači", istakao je Marić i zahvalio se Vladi Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću što su prepoznali koliko je ovaj projekat važan za decu regiona i godinama podržavaju Dunav osiguranje Sportske igre mladih.

Karavan radosti i prijateljstva SIM nastvlja da putuje po Srbiji, a uveliko se priprema i Državno finale koje će se od 4. do 10. jula odrzuati u Vrnjačkoj banji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.