Nova vest
Olimpizam

Petak, 20.05.2022.

09:45

Čak 6.000 učesnika na Sportskoj olimpijadi u Zrenjaninu

Deveta Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine (SOŠOV) počela je u četvrtak i trajaće do 22. maja uz učešće oko 6.000 osnovaca i srednjoškolaca.

Izvor: B92

Autor:B92

Čak 6.000 učesnika na Sportskoj olimpijadi u Zrenjaninu
Foto: Grad Zrenjanin

Sportska mladost Vojvodine okupljena je u Zrenjaninu, Evropskom gradu sporta 2021. godine.

S ponosom ovaj grad nosi titulu "sportskog", jer sport u njemu znači i tradiciju, i rezultate, i brigu za sve kategorije sportista, među kojima posebno mesto zauzimaju upravo učenici – osnovci i srednjoškolci.

Na samom početku svečanosti organizovan je svečani defile i predstavljanje okruga iz kojih su sportisti stigli, a učesnike, nastavnike, profesore, organizatore i goste pozdravili su gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

Nosilac projekta organizovanja Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine je Pokrajinska vlada Vojvodine i njen resorni sekretarijat za sport i omladinu, zajedno sa Savezom za školski sport Vojvodine i partnerima Sportskim savezom grada, Savezom za školski sport Zrenjanina i Udruženjem sportskih pedagoga grada Zrenjanina.

"Ove godine, Zrenjanin – evropski grad sporta biće sasvim sigurno, pouzdan domaćin svim učesnicima 9. SOŠOVA. Mnogo puta do sada Zrenjanin je pokazao da je spreman da odgovori svim izazovima organizacije velikih sportskih takmičenja i da ovu lestvicu postavi veoma visoko. Razvoj školskog sporta jedan je od prioriteta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Kroz naše konkurse ulažemo sredstva u mlade sportske talente, u fiskulturne sale, javne sportske terene, sportske rekvizite, podržavamo mnoge sportske manifestacije i takmičenja i trudimo se da sport što više približimo mladim generacijama",
rekao je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

U svečanom delu programa učestvovali su Gradski dečji hor, predškolci iz zrenjaninskih vrtića "Vila" i "Crvenkapa", plesna grupa Saveza za školski sport Srbije, Gimnastičko-plesni klub "FRI DENS" i učenica odseka solo pevanja Muzičke škole "Josif Marinković" u Zrenjaninu Marija Aleksić, koja je otpevala himnu Republike Srbije. Takmičari, osnovci i srednjoškolci, se nadmeću u ukupno 15 sportskih disciplina u sportskim objektima širom grada.

"Dobrodošli u grad koji je jedini i prvi u Srbiji poneo titulu Evropskog grada sporta za 2021. godinu. Ovaj aplauz želim da posvetim svima koji su ugradili deo sebe u sportsku olimpijsku tradiciju našeg grada, za sve naše trenere, za sve naše olimpijce, za sve sportiste i sportske radnike, a takvih je u Zrenjaninu mnogo i zato, nije slučajno što smo po treći put domaćini ove predivne manifestacije",
rekao je gradonačelnik Simo Salapura, koji je izrazio posebnu zahvalnost Vladi Vojvodine i Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu a talentovanoj deci poželeo dobre rezultate i sklapanje novih poznanstava.

U nedelju je u planu Svečano zatvaranje ove velike manifestacije i dodela medalja, a na ceremoniji će biti i legenda odbojke Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije i predsednik Evropske federacije školskog sporta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve